Scan Cup nr. 1 unnagjort (for en liten uke siden)

Publisert 23.12.2012 | Samling

Med to frafall pga sykdom, stilte TT med sju løpere på Sjusjøen, og sesongens første Skan Cup. Denne helgen skulle det gåes både langt og kort; fredag 10/15km F, lørdag sprint F og søndag 15/30km K. Fredag fikk vi jentene en litt både og start, Kathrine gikk et godt skøyteløp, mens Maria og Astrid viste seg å komme langt sterkere tilbake allerede samme helg. Gutta gjorde også en kjempeinnsats, og vi endte opp med to gutter topp 15, en 22.plass, og Andreas på 114 (som «varmet opp» for lørdagens begivenhet).

Lørdag var det altså duket for sprint i en noe utfordrende løype. Det snødde elefanter, det blåste om mulig enda mer, og sikten i løypa var vel noe uklar. Men det er utendørsidrett vi driver med, er det ikke? Og da er vi alltid ved godt mot! Spekulasjoner i om rennet skulle avlyses ble heldigvis avblåst, og prologen ble gjennomført av samtlige som stilte på start fra laget. Astrid imponerte med en svært sterk prolog, mens Maria havnet rett utenfr topp 30. Kathrine leverte også varene, og kom inn til en solid 2.plass. Gutta klarte seg alle mann, med tre inne topp 11, og Ronny på 29. Optimalt! I finalene gikk Kathrine inn til 3. plass i snøværet, mens Astrid endte på 9. Eirik havnet på 7., Anders på 9., Andreas på 14. ,mens Ronny «kapret» 24.plassen. Sterk laginnsats! Det ble en snøfylt, men typisk «deilig å komme inn i varmen» – aktig dag.

Søndag var det duket for 15 km for jentene, og 30km for gutta, alt i fellesstart. Om jentefeltet var stort, kan man ikke beskrive hvordan herrefeltet så ut fra startområdet. Stikkord: tette dueller, stavbrekk, mye snø, løse spor og mange sultne ulver. I jenteklassen var Astrid med i teten hele veien, og endte på en flott 4. plass. Til neste gang skal hun lære seg litt annerledes taktisk gåing, så holder det kanskje helt inn! Kathrine gikk også et bra løp, og havnet på 13., mens Maria også gikk et langt bedre løp enn fredag, og endte på 23. Hos gutta endte Anders på 9., Ronny på 11. Andreas og Eirik hadde en litt tyngre dag på jobben, men kjempa seg gjennom det med et par fall og litt snø i barten. Herlig å drive med langrenn på slike dager. Når snøen drysser ned, siklet henger fra munnvikene og syra tyter ut av øra. Det er dette som gjør oss bedre, og vi gleder oss allerede til runde to med Scan Cup på nyåret. Fram til da skal vi gjennomføre en god trening -og avslappingsjul med mye god mat og enda mer Tour de Ski på TV :)

We´ll be back!
På vegne av hele Team Trøndelag ønsker jeg dere alle en riktig god jul, og et innholdsrikt, begivenhetsrikt og enda bedre 2013 !
//Kath