NM del 1

Publisert 29.01.2013 | Samling

Da er NM-langhelga i Vangsåsen over, og vi sitter igjen med mage gode opplevelser. Samtidig som NM ble arrangert, gikk også Junior/U-23 VM i Liberec, Tjekkia. Her hadde TT med to deltakere; Mathias og Emil. De leverte varene, og reiste hjem med flere gode plasseringer på distanserennene.

NM smalt igang torsdag med 10/15km skate, og her stilte TT med tre jenter og tre gutter. Astrid gikk et godt løp og endte på 10.plass, mens både Kathrine og Maria leverte sesongens bestenotering på distansen med henholdsvis 12., og 15.plass. Anders var greit fornøyd med sin 18. plass, mens Eirik og Ronny nok kjente på revansjelysten allerede rett etter målgang.

Fredag var det duket for sprint i klassisk stil, og gjennom natta hadde også kuldegradene meldt sin ankomst. -23 ved hotellet, men med sol fra skyfri himmel steg temperaturen raskt med 10 grader. På sprinten stilte laget med tre gutter + Kathrine, der Anders endte rett utenfor topp 30. Sprintløypa var hard og lang, og det ble en tøff dag. Eirik endte på en oppløftende 14.plass, mens Andreas endte på 19. Kathrine endte på 11. Etter dagen var det bare å nullstille, og se framover. Nye muligheter venta allerede på lørdagens 15/30 duathlon.

Lørdag var vi «fulltallige», med tre jenter og fire gutter til start. Jentenes løp utvikla seg meget positivt for Astrid og Kathrine, mens Maria hadde en litt tyngre dag på jobben. Astrid fikk vist Jann Post og Torgeir Bjørn at hun så visst har hatt den fremgangen hun har ønsket, og Kathrine beviste at hun også henger godt med på distanse. Det endte med henholdsvis 6., 9., og 19.plass. Under guttas 3-mil leverte Anders en sterk 12.plass (selvom det innebar mos av bror Kristian..), Eirik en solid 22., Ronny endte på 24., med fall (!!), mens Andreas gikk seg inn topp 50. Alt i alt en god TT-dag i vinterlige omgivelser.

Søndag dukket Emils blide ansikt opp, klar for stafett. Under NM-stafetten gikk fra TT førstnevnte, Anders, Ronny, Andreas, Eirik, Astrid og Kathrine. Det ble en volsomt spennende jentestafett, der IL Varden dro i land gullet, mens Slind-sisters tok med seg bronsen for Oppdal. I gutteklassen tok Leksvik bronsen bak Byåsen og Strindheim. Eiriks lag, Henning, endte på 10., mens Ronny og hans kjære Klæbu endte på 14. Tilsammen fire TT-løpere på pallen!

Arrangementet på Vang og Gåsbu ble et utrolig bra arrangement. Løypene var tøffe, brede og utrolig fine. Været var upåklagelig (ja, det er helt klart arrangørens «feil» :) ), innkvarteringa, og opplegget fungerte optimalt slik at vi kunne prestere best mulig. Takk også til vårt fantastiske støtteapparat, som i denne omgang bestod av Ola, Isak og Kristian, Arnstein og sist, men ikke minst Vegard. Erik var også med oss.

Takk for et bra NM! Nå venter Scan.Cup i Latvia/Estland om en snau uke, vi gleder oss til nye tøffe utfordringer!
//Kathrine