«Herre bli steikanes bra!» – Teamets nye trener, Ole Morten

Publisert 14.06.2013 | InformasjonUkategorisert

HERRE BLI STEIKANES BRA!

TT-ferskisene Thomas og Pål intervjuet den nye supertreneren.

Check it out! :-)


NAVN: Ole Morten Iversen

ALDER: 11/02/1959

FAMILIE: Kone og tre barn

 

Skihistorie om Ole Morten

Jeg var aktiv som barn, for så vidt ganske god på ski innrømmer Iversen og forteller videre at han hadde sin storhetstid i skisporet som 12-13 åring. Minnet av å bli områdemester (midtnorsk mesterskap) i 1971 sitter som klistret. Iversen forteller videre at han kapret en 10 plass i JrNM, og hadde som første års senior sin beste plassering i NM med 33 plass på 50km.

Min trenerkarriere startet ganske tidlig med noen oppdrag som kretslagstrener da jeg enda var junior. Tydeligvis har det gitt mersmak humrer Ole Morten når han tenker tilbake på alle de årene han har vært trener. Jeg startet som lærer og trener ved Meråker VGS i 1983 samtidig som jeg var trener for kretslaget i Nord Trøndelag sammen med Magnar Lundemo. Iversen forteller videre at han var både assistent trener og hovedtrener for juniorlandslaget på 90 tallet. Videre har jeg vært innom damelandslaget som trener sammen med Inge Andersen i 1998-2000.

De siste tretten årene har jeg holdt meg som klubbtrener og trener på VGS.

Hvor finner du motivasjon til å være trener?

Jeg føler meg privilegert som får jobbe med utøvere som ønsker å oppnå noe. Interessen min for langrenn er veldig stor og dette er noe jeg brenner for. Jeg føler jeg kan bidra med mye innenfor denne sporten slik at utøvere kan få utviklig.

Ditt største minne i forbindelse med langrenn?

Sture Sivertsen ble verdensmester i Falun på 10km klassisk i 1991. Magisk!

Hvorfor Team Trøndelag akkurat nå?

Jeg følte det ble mye for meg med all reisingen med damelandslaget når jeg hadde kone og tre små barn hjemme. Har vært skoletrener i mange år nå og jeg trenger utfordringer. Føler jeg sitter inne med mye kunnskap som kan bidra til utvikling på et høyere nivå enn som bare skoletrener. I tillegg har ungene vokst opp slik at timingen var bra!

Hvilke ambisjoner har du som trener?

Jeg har ambisjoner om å utvikle utøverne på Team Trøndelag. Ikke bare den aerobe kapasiteten men mer et helhetsbilde slik at de også kan bli mer selvstendige for den videre satingen. At noen etter hvert rekruteres videre til landslag er visjonen til Team Trøndelag og det noe jeg har ambisjoner om skal skje.

Hva er dine beste sider som trener?

Først og fremst kan jeg litt om veldig mye. Føler meg ikke som en ekspert på noe, men jeg har relativt god kompetanse innenfor alt som kan være relativt til langrenn.
Tror også jeg er flink til å stille krav og til å utfordre de jeg jobber med til å ta tak i egen utvikling. Mange blir bortsjemte i dagens langrenn og jeg mener det er viktig at de tar ansvar for egen utvikling.

Hvor har du størst forbedringspotensiale som trener?

Jeg er nok litt utålmodig, og kan være litt vel kravstor til omgivelsene hvis jeg ikke får det, eller det går som jeg ønsker. Da kan jeg av og til bli litt for «direkte» i tonen… Men da er det rett og slett bare å krype til korset og beklage etterpå.

Hva tror du blir de største forskjellene av å være trener for Team Trøndelag i 2013 sammenlignet med damelandslaget i 1998-2000?

Rammevilkårene er mindre, det er mer ressurser på landslag, men jeg føler vi absolutt har det vi trenger på TT. En annen stor forskjell er at jeg var assistent på damelandslaget, mens jeg nå er hovedansvarlig. Nå kan jeg påvirke enda mer, og jeg føler faktisk jeg er mer motivert som trener nå enn tidligere fordi jeg har savnet dette miljøet og utfordringene.

Hva er din drømmeferie?

Drømmeferien er nok å dra på hytta vår på Funnsjøen sammen med familien. Det viktigste er vel å komme seg bort og tilbringe tid med familien, kunne liksågjerne vært i Kroatia.

Hva er den største endringen du ville gjort hvis du fikk være statsminister?

Da ville jeg gitt mer ressurser til norsk skole. Ville tatt bort byråkratiseringen og dokumentasjonen som lærerne må gjøre, da dette går utover elevenes læring. Alle politikere og parti sier det er viktig med skole, men nesten alltid er det kun ord uten handliger.

Hva er det du synes er det beste med å være mann?

Det er å være gift med en kone. Jeg passer bra som mann, mangler en del sånne feminine trekk og sosiale behov som kvinner ofte har. Trenger ikke akkurat symøte hver uke.
Fem kjappe

Lærerrommet eller smørebua? Smørebua

Sportsdrikke eller øl? Øl

Kaffe eller snus? Kaffe (viktigere)

Klassisk eller skøyting? Skøyting

Luksushotell eller hytta på funnsjøen? Hytta på Funnsjøen
Thomas og Pål