Seier i Tour de Trøndelag!

Publisert 24.06.2013 | Ukategorisert

Rett fra mengdesamling på Sognefjellet – til Trondheim og Meråker for å delta i Tour de Trøndelag. Mye trening i kroppen stoppet ikke denne gjengen!

Årets Tour ble innledet med utslagsrenn i Trondheims gater. Dessverre var ikke værgudene helt på arrangørenes side denne kvelden, men tross glatte gater og mye stavbrekk ble det hele et veldig bra arrangement! Mange av våre røyk ut grunnet stavbrudd – men Mathias holdt koken veldig lenge – og røyk ut på photofinish mot selveste Northug rett før finalen ble rullet i gang. På damesiden holdt Kathrine lenge følge med Heidi Weng – men måtte gi tapt mot en knallsterk Weng mot slutten. Maria og Anne Kjersti klarte å rote det til for hverandre i siste sving – og ble liggende på trynet!

Lørdag var det duket for motbakkeløp opp Fagerlia (alpinbakken) i Meråker! Litt over 3 km rett til værs = syrefest! Mathias var bunnsolid også her og gikk av med en ganske så overlegen seier. Tett etterfulgt av Eirik på 4. og Hallvard på 6. Dameklassen ble vunnet av Heidi Weng – med Anne Kjersti på en 3. plass.

På tapetet siste dag av touren sto det jaktstart – ut i fra resultatene fra de to tidligere konkurransene ble Mathias sendt ut i tet – jagende av en gjeng sultne skiløpere rett bak! Overbevisende nok gikk han rett i fra og kom inn til en overlegen seier. Veldig sterkt med tanke på det feltet som kom bak, bestående av bla. Petter Northug! Andre sterke prestasjoner var: 6. Eirik, 7. Emil og 8. Hallvard

For damene sin del ble Heidi Weng sendt ut i tet – 3 min før resten kom etter i en fellesstart. Der kapret vi de tre neste plassene og ble: 2. Anne Kjersti – 3. Kathrine og 4. Maria.

En god helg for oss! Nå starter sommertreningen for fullt – før vi møtes igjen til dyst i starten av august! Vi skal bruke ferien på å bli enda bedre!

Anne Kjersti

Skrevet av:

Anne Kjersti Kalvå

Team: Team Veidekke Midt-Norge

Født: 05.06.92

Bygdejente fra Lundamo. Vokst opp som eneste jente i skigruppa – omringet av 5 gutter som har hjulpet meg mye til å bli en bedre skiløper. Vi har fulgt hverandre siden barneskolen, og alle 6 satser fortsatt for fullt. Bor hjemme på Lundamo, satser langerenn 100% og trives veldig godt med det. Drømmen er å bli best!