Storkoser meg på nytt lag

Publisert 15.06.2013 | InformasjonSamling

På dette bildet er Vegard og jeg akkurat ferdige med en rolig økt på Sognefjellet. Som dere ser på bildet var været både pent og varmt!

Torsdag avsluttet Team Innlandet årets andre treningssamling, men for meg var dette den første ettersom jeg var syk da gjengen var samlet i Oslo i mai.

Både trener Eivind Warlo, assistent Sindre Selvig og alle løperne på teamet bidro til å gjøre samlingen på Sognefjellet til en positiv opplevelse, der alt lå til rette for å trene mange timer på ski. I løpet av samlingen ble det åtte økter, fordelt på seks rolige mengdeøkter og to intervaller. På samtlige økter hadde vi muligheten til å måle laktat, teste ski og få tilbakemeldinger på teknikken, og det var både nyttig og interessant å få innspill fra nye folk.

Om føret kan jeg fortelle at det stort sett er nysaltet og hardt på starten av øktene, mens det blir løsere og bløtere utover økta. Klart vær betyr gjerne kalde netter, noe som gir gode forhold fra morgenen av. På den andre siden fører sola til at forholdene taper seg raskere utover økta, og med tanke på skitesting er det gjerne forskjellige par som funker tidlig og sent i økta.

Jeg har testet både klassisk- og skøyteski fra Salomon de siste ukene, og da er det ski fra nullføre og mildere som gjelder. Det vil si forholdsvis grove strukturer, og på klassisk er det klister som gjelder. Med tanke på saltingen kan det være en fordel å legge isklister i bunn, påfulgt av lilla eller universalklister. Når sola står på må du frem med rødklisteret, og på slutten av langturene må du fylle på med mer rødt.

Som det kommer frem av bildene her på nettsiden var vi heldige med været, samtidig som løypemannskapene gjorde en god jobb med å legge forholdene til rette for både aktive, skitestere og trenere. Takk for det!