Koser meg i høyden

Publisert 22.07.2013 | InformasjonSamling

Dette bildet tok jeg på fjorårets samling i Livigno, og overraskende nok har ikke naturen endret seg spesielt siden den gang.

Etter ei god treningsuke i Seiser Alm, der jeg la ned snaut 25 treningstimer på seks dager, har turen gått videre til Livigno. Her blir vi frem til mandag om nøyaktig ei uke, og det er akkurat det samme som står på planen: Rolig mengdetrening i tynn luft, krydret med litt i3, styrke, spenst og hurtighet.

I år trener jeg faktisk et par timer mindre i uka enn jeg har gjort i høyden tidligere. Ikke fordi jeg vil mindre, men rett og slett fordi jeg vil mer. De to siste årene har jeg kanskje blitt litt for sliten, og det skal jeg prøve å unngå i år. Derfor er planen å ende opp rundt 90 timer i juli, fremfor 95-100 timer som jeg har hatt tidligere. Samtidig prøver jeg å unngå å trene mer enn 25 timer per uke, for det er der jeg har funnet ut at grensa min ligger dersom jeg skal ha høy kvalitet på hver eneste økt.

Etter jeg er ferdig i høyden går turen rett på samling med teamet, og jeg gleder meg til å se gjengen igjen etter en lang sommer med egentrening.

Petter SS