Forflytningssamling, dag 4 og 5

Publisert 09.08.2013 | InformasjonSamling

Gårsdagens noe tynne oppdatering skyldtes slitne hoder, men vi gjør i dag et forsøk på å gjengi det vi gikk igjennom. Håper ikke skuffelsen ble for stor, noe enkelte har gitt uttrykk for.

Vi startet dag 4 med skigang med staver opp til Åreskutan på 1420moh. Ei kontrollert og god økt ala OMI, der vi jobbet i bortimot en time i kontinuerlig motbakke. Etter en god lunsj på Holiday Club Åre, ventet 43km klassisk fra Åre til Vålådalen. Denne etappen inneholdt mye stigning, og var første økt på forflytningssamlingen der fraspark var var tillatt. Vel framme i Vålådalen hoppet vi rett i boblebadet før middag, deil!

Dagen i dag, dag 5, startet med en rolig løpetur i Vålådalens flotte fjellterreng. Det kan bekreftes at latteren satt løst, noe som muligens skyldes at vi begynner å bli rimelig slitne. Uten noen særlig form for hvile tråkket vi til fra start på den drøyt 50km lange sykkeletappen til Mørsil. Både Once, Sky og Phonak m.fl var representert i feltet, og dette gir vi skylden for den høye gjennomsnittsfarten! Fruene syntes imidlertid at sykkeletappen ble noe knapp, og smekket til med noen kilometer ekstra. Om dette skyldes mangel på orienteringssans eller gode bein vites ikke… Dagens avslutningsetappe var ca.40km skøyting. Lett og fin (ehh…)

Nå er vi endelig framme i Østersund, og en diger kebab er fortært. I morgen kjører vi ei kombinert i3 og hurtighetsøkt i rulleskiløypa her før vi vender nesen hjemover.

God natt, Påler’n og ELor.

Skrevet av:

Pål Trøan Aune

Team: Team Veidekke Midt-Norge

Født: 29.03.92

21 år gammel fra Steinkjer i Nord-Trøndelag. Startet skikarrieren i hagen hjemme på Byafossen. Som 13-åring tok en kompis av meg med meg på organisert skitrening i regi av Steinkjer Skiklubb for første gang, og siden har jeg vært en del av det miljøet. Vi har vært en bra gruppe i Steinkjer som har gått igjennom ungdoms og juniortid sammen, og den gruppa og det miljøet jeg var/er en del av der har betydd mye for at jeg går på ski. Som første års senior ble jeg en del av Nord-Trøndelag kretslag. Der trente vi hardt og målbevist med Hallgeir Martin Lundemo som trener, og det gav resultat – som er grunnen til at jeg i år ble uttatt for å representere Team Veidekke Trøndelag.