HMS-tips fra Team Veidekke Innlandet

Publisert 30.09.2013 | InformasjonProduktomtalerTesting

Bruk briller!!!

Veidekke har nylig hatt HMS-uke og fokus på sikkerhet på arbeidsplassen. For oss er sikkerhet på arbeidsplassen like viktig som for de som jobber i Veidekke. Derfor bruker vi alltid hjelm og briller når vi er på jobb langs landeveien med rulleski. For for eksempel anleggsarbeidere bør vernebriller også være like naturlig som hjelmen.

Vi sier: Bruk alltid briller! For oss er det like naturlig som hjelmen. Det skal ikke mer til enn et uoppmerksomt øyeblikk før man risikerer å måtte plukke ut en skistav fra øyet. Å få en flue i øyet er heller ikke spesielt digg og kan føre til farlige situasjoner i trafikken. Jobber man fx på anleggsplassen nye-E6 kan det jo også skje at det spruter stein fra en anleggsmaskin. Synes du brillene ser teite ut? -Skaff deg noen kule fra Salice!!!

IMG_1745

Ellers er jo riktige briller også veldig nyttige. På treningsturer i fjellet eller på dagtid om vinteren er det andre ting å ta hensyn til. Flatt lys gjør det vanskelig å se terrenget. Briller med rødt eller gult glass kan hjelpe til med å fremheve kontraster i snøen. Vi beskytter øynene mot farlig UV-stråling i sterkt sollys, og kan bruke briller for å slippe snø i øynene når det snør.

20130814_112539

I Team Veidekke Innlandet har vi briller og hjelmer fra Salice. Det er knallgode produkter som kan anbefales på det sterkeste. I tillegg føler vi oss relativt kule med så tøff øyebekledning.

DSC_0184

Hjelmen er en så stor selvfølge for oss at det bør vi ikke behøve å bruke tid på. Det eneste man må tenke på med hjelmen er at den må være relativt ny og ikke tidligere ha gått i bakken. Hvorfor kan du se her, fra NRK-programmet Newtons sykkelhjelmtest: http://tv.nrk.no/serie/newton/dmpv74001813/25-08-2013?Area=#t=16m53s

DSC_0406

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.