Takk for en super samling

Publisert 19.10.2013 | InformasjonSamling

Bildet: Assistent Sindre Selvig, som er en veldig viktig bidragsyter for teamet, tok dette bildet av meg på breen av av de få dagene været var pent.

Samlingen i Ramsau er historie, og nok en gang ble det en suksess med en tur til Ramsau i oktober. Så godt som alle øktene ble gjennomført som planlagt, med høyt nivå og full kontroll på hver eneste èn av dem. Det er jeg veldig godt fornøyd med!

Fokuset på denne samlinga var som nevnt mengdetrening, og i løpet av de ni hele treningsdagene vi hadde der nede ble det drøyt 30 timer i treningsdagboka. Langt ifra ekstreme mengder, men fortsatt solid. Samlingstimene gjør at jeg har passert 50 timer i oktober med god margin, og jeg ligger godt an til å nå målet om 85 til 90 timer.

Mengden er èn ting, men kvaliteten er naturligvis det viktigste. På alle de rolige øktene hadde vi full kontroll på både laktat og puls, og jeg hadde ikke èn eneste måling som tilsvarer over intensitetssone 1. Vi hadde øvre laktatgrenser på både langturer og statustestene, og så lenge vi holdt oss under grensene fikk vi gjennomføre alle øktene som planlagt. Denne grensa var satt i overgangen mellom i1 og i2, og var satt for at vi hele tiden skulle være på den sikre siden.

I Ramsau hadde vi fire gode hardøkter. Av hensyn til totalbelastningen gjennomførte vi forholdsvis korte og kontrollerte hardøkter, samtidig som vi hadde så mange som fire for å samtidig få en viss mengde hardt. Hardøktene våre var 5×5 minutter i4 løp med staver, 4×8 min i3 rulleski klassisk, 5×6 min i4 rulleski skøyting og 5×8 min i3 skigang. Jeg var veldig fornøyd med formen og gjennomføringen av alle intervallene, og synes jeg gjennomførte de på en god måte uten å bruke altfor mye energi underveis.

Til sammenlikning kunne vi for eksempel gjort som Team Veidekke Trøndelag, som i stedet kjørte to hardøkter med lengre total dragtid. Hva som er best er umulig å si, men det sentrale er at begge lagene tok hensyn til totalbelastningen. Trønderne bodde også betydelig høyere enn oss, noe som også må tas med i regnestykket.

Samlingen ble som sagt en suksess, og da er det på sin plass å takke ledere og lagkamerater for nok en super samling!

Etter en solid treningssamling i Ramsau, der dagene stort sett har gått med til å trene, spise og sove, venter nå et par rolige dager på Gjøvik og Toten. Allerede på tirsdag samles teamet igjen, denne gangen til elghufsintervaller i Hafjell. 6×6 min i4 står på planen, og som alle andre fellesøkter vi har er også denne åpen for alle som ønsker å være med!

Petter SS