Om åpningshelga på Beitostølen

Publisert 28.11.2013 | RennUkategorisert

Dette bildet ble tatt torsdag kveld, altså dagen før premieren. Denne dressen fra Swix skal resten av Team Veidekke Innlandet og jeg bruke denne sesongen.

Åpningsrennet på Beitostølen er historie, og sesongen er i gang. Allerede til helgen er det to nye renn i BUL-sprinten på Gålå, men før vi vender snuten nordover og reiser oppover i Gudbrandsdalen er det på tide å oppsummere åpningen.

Petter SS BeitostølenJeg har aldri hatt for vane å åpne bra på Beitostølen, og heller ikke i år var resultatene noe å skrive hjem om. Hvorfor jeg ikke får det til på Beitostølen har jeg ikke noe godt svar på, men det er sannsynligvis en kombinasjon av både trening, overskudd, form, teknikk og mye annet. Heldigvis pleier prestasjonene å bli betydelig bedre i ukene etter åpningshelga, så foreløpig er jeg alt annet enn stresset. Etter at fjorårets sesong ble ødelagt av sykdom har jeg fått trent veldig bra i hele sommer og høst, og jeg er trygg på at treningen jeg har lagt ned skal bidra til gode resultater allerede i vinter.

Åpningshelga startet med 15 km klassisk på fredag, og dessverre ble det ikke den premieren jeg hadde håpet på. Det var lite som stemte, og da det var på tide å lese resultatlistene kunne jeg se at jeg endte rundt nummer 90 av de norske løperne, hele 4.02 minutter bak Martin Johnsrud Sundby som vant. Det er ikke så mye å skryte av, men bedre var jeg rett og slett ikke.

Etter å ha nullstilt meg etter fredagens debut, var det klart for 15 km fristil. Jeg håpet på en opptur, og selv om lørdagens renn heller ikke var noe særlig, var det et steg i riktig retning. 2.52 minutter opp til suverene Martin Johnsrud Sundby er mye, men avstanden opp til gode plasseringer er ikke avskrekkende. Jeg endte rundt nummer 50 av de norske løperne, og det er noe av det bedre jeg har åpnet sesongen med. Derfor sier jeg meg brukbart fornøyd med lørdagens renn, særlig med tanke på fredagens resultat.

Søndag var det klart for skøytesprint, som jeg ikke har konkurrert i på et par sesonger. Jeg har veldig godt av all fartstreningen jeg kan få, noe også søndagens prolog beviste. Det ble altså bare med prologen, der jeg endte på 66. plass. Av de norske var jeg igjen rundt nummer 50, og opp til avansement skilte det omtrent fem sekunder. Opp til 30. beste nordmann, som er relevant med tanke på NM og NorgesCup, var det rundt fire sekunder, en avstand det bør være mulig å gjøre noe med når ting begynner å gå på skinner.

Etter en trøblete åpning som gav meg tydelige svar på hvor jeg står og hva jeg må ta tak i, er det bare å jobbe videre mot neste konkurranse. Til helgen er det to nye renn, med sprint fristil og 15 km klassisk på henholdsvis lørdag og søndag. Det blir to nye muligheter til å få testet formen, og forhåpentligvis har jeg tatt noen steg siden premierehelgen!

Søndag var jeg for øvrig med på et lengre innslag på Sportsrevyen på NRK1, der jeg representerte løperne på Team Veidekke og alle andre hardtsatsende langrennsløpere som fortsatt venter på gjennombruddet. Hvis du ikke har sett innslaget, eller ønsker å se dette igjen, finner du det ved å trykke på linken under.

http://tv.nrk.no/serie/sportsrevyen/mspo10112413/24-11-2013