Rapport fra Bruks

Publisert 15.11.2013 | InformasjonSamling

Da er vi hjemme i trøndelag igjen etter sesongens siste treningssamling. Vi dro til Bruksvallarna i Härjedalen for å prøve skiene igjen.

Å dra til Bruksvallarna har nærmest blitt en tradisjon for skiløpere i Midt-Norge siden de har snøgaranti fra 15. Oktober, og det leverte de også i år! Et lite snøfall i dagene før ankomst pluss et enormt snøkanonanlegg sørget for strøkne forhold både i konkurranseløypene og i treningsløypene innover fjellet. Til sammen hadde vi rundt 45km skispor å boltre oss på. Fokus på samlingen var mye mengdetrening slik at vi fikk gått oss ordentlig inn på ski – men vi gjennomførte også noen intensive økter, og krydret selvfølgelig litt på enkelte økter. På nest siste dag hadde vi testløp i løypene svenskene bruker på sin sesongåpning. Tøffe, tekniske løyper med utfordringer både oppover og nedover ga oss en veldig bra hardøkt, og ei fin gjennomkjøring som kommer godt med når vi sesongåpner om en uke! Hellner og Kalla skal være glade de ikke sesongåpnet med oss i dag! Vi hadde selskap av Sør-Trøndelag Seniorkretslag og Henning-Skilag på denne økten, så det var et bra felt på start.

Underveis på de mange timene på ski har vi også fått gjort en god testjobb, og gjennomgått skiparkene våre for å være så godt rustet til sesongen som mulig. En av våre smørere, Svein Oluf Øren var med oss på samlinga og gjorde det mulig for oss å teste og prøve ski. En stor takk for hjelpen til han!

Vi har også fått testet hodelyktene som vår sponsor Silva har sponset oss med, og de leverte til de grader. Med 1100 lumens per lykt ble begge øktene gjennomført i dagslys, noe vi satte stor pris på – mens enkelte andre vi møtte ikke satte så stor pris på…
Vi har også fått i oss nok frukt og grønt på samlinga blant annet ved å drikke fantastisk god juice og smoothie fra vår sponsor Bama/Bendit. 5 om dagen ble fort ganget med to!

Nå venter en rolig helg før vi møtes på Beitostølen igjen på mandag for en mini samling på ski før vi sesongåpner med 15km klassisk på fredag! Se etter våre svarte og hvite SWIX drakter med SPAR på armen, og VEIDEKKE på låret!

Skrevet av:

Pål Trøan Aune

Team: Team Veidekke Midt-Norge

Født: 29.03.92

21 år gammel fra Steinkjer i Nord-Trøndelag. Startet skikarrieren i hagen hjemme på Byafossen. Som 13-åring tok en kompis av meg med meg på organisert skitrening i regi av Steinkjer Skiklubb for første gang, og siden har jeg vært en del av det miljøet. Vi har vært en bra gruppe i Steinkjer som har gått igjennom ungdoms og juniortid sammen, og den gruppa og det miljøet jeg var/er en del av der har betydd mye for at jeg går på ski. Som første års senior ble jeg en del av Nord-Trøndelag kretslag. Der trente vi hardt og målbevist med Hallgeir Martin Lundemo som trener, og det gav resultat – som er grunnen til at jeg i år ble uttatt for å representere Team Veidekke Trøndelag.