Revolverintervju med Emil dagen før sesongåpningen

Publisert 21.11.2013 | InformasjonRenn

Emil hva føler du dagen før dagen
Vet ikke jeg… Er spent på formen. Hadde jeg vært i sånt slag som for to uker siden hadde jeg bare gleda meg. Spent på åssen det funker… så håper jeg armen fungerer greit.

Skal du teste ski i dag?

Hva holder du på med??? Skal jeg svare som i et intervju eller?? Ja, jeg skal teste ski ja. Har trua.

Behind the scenes... TVI

Emil ved frokostbordet… Vegard dropper innom akkurat i det intervjuet er avsluttet..

På hva da?

Knallski

Hva trur du om smøreteamet da?

Jeg trur det blir bra jeg. Litt mer planlagt og forberedt enn i fjor da. Men i år har vi planlagt og forberedt litt i forkant. Så jeg bekymrer meg ikke for det nei.

Hva synes du om disse som sover så lenge?

Nei, det er håpløst! Må opp om morran for å få noe ut av dagen! Nytter ikke ligge og dra seg!

Fornøyd med klespakka?

Ja, det var over all forventning det!! Fikk vel… ja, vi er bortskjemte for å si det sånn. Hva skal jeg si da?? Er så ufokusert jeg nå… Du veit du får mye klær når du får fire overtrekksbukser..

Tidlig på morran.

Ja, det er tidlig på morran.

Hva er det som skal til for å gå fort på ski.

For meg? I helga? Det betinger at kroppen fungerer optimalt. Hvis du har en litt dårlig dag, og ikke har en optimal dag, så er det fort langt ned på lista. Så det er det å treffe med formen og få ut det du er god for da. For min egen del, så tar jeg det mest som konkurransetrening i helga i hvert fall. har ikke noe store forhåpninger om noe gull nei.

Det deles gullmedaljer på Beitosprinten.

Nei… Man får la de ivrigste konkurrentene gå fra seg litt.

Hvem er det?

Nei… alle andre som ikke går på Team Veidekke Innlandet. Nei, det var bare tull det… Jeg føler det er så mange som, du må ikke skrive det jeg sier nå…. Jeg føler det er så mange som er så ivrige nå i helga liksom… du må ikke skrive dette… du skriver jo som aldri før… merker at det er første skirenn, og så mange som er på hugget… vil vises seg frem fordi det er TV-sendt og så videre. Men jeg går aldri fort før jul,… må ha noe å skylde på. Mange som går fort på Beitostølen i alle fall… som ikke går fort resten av vinteren.

Det møte med sponsorer (Salice og Silva) senere i dag. Hva slags forhold har du til støtter oss?

Vi får jo så mye produkter og sånne ting. Så det er fint å møte dem og få gitt dem tilbakemeldinger. fint å møte dem, og kanskje det gjør at de vil fortsette å sponse oss.

Nyttige produkter?

Salice og Silva har jo produkter jeg er godt fornøyd med både briller og hodelykt. Så jeg har ikke noe å si på det. Det er jo ikke lysløyper overalt, heller ikke på rulleski. Og det er godt å ha skikkelige briller.

Hva gjør du ellers dagen før sesongens første skirenn?

Stå opp mens kaffen er varm.. slappe litt av før en stikker og teste litt ski og finner ut hva slags par man skal gå på. og ellers slappe litt av og ha en vanlig dag, uten å tenke på at det er skirenn. Ta seg en tur ut, så en ikke blir sittende inne hele tiden. Ikke noe hokus pokus… ganske enkelt egentlig.

Du er glad i kaffe?

Ja. Det blir noen kopper i løpet av en dag.

Er det noe spesielt du spiser før skirenn?

Normal norsk frokost. Brød, mjølk og kaffe. Så liker jeg å starte litt sulten.. Må hvertvall være to timer siden jeg spiste. Hvis jeg starter skirenn 11:00 drøyer jeg kanskje frokost til 08:30. Hvis  jeg starter tidlig prøver jeg å unngå å spise noe mer. Spørs jo når jeg reiser på stadion.

Hva skjer når du kommer på stadion?

Nei, det er som regel å teste ski, enten både gli og feste… også er det å velge riktig par. Så er det å sette seg inn i ei varmebu og slappe av, før du starter oppvarming cirka 35 min før start… Begynner å røre på meg da.

Hvordan varmer du opp?

Det tar jeg litt ettersom. Er det oppvarmingsløyper på ski så blir det som regel litt ski i starten, og så avsltutter jeg med å jogge litt. Er det kun joggemuligheter så tar jeg meg en joggetur og avslutter med litt stigningsdrag.

Så er du klar?

Da er jeg klar!

Lykke til!!!

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.