Da er vi i gang

Publisert 04.12.2013 | Renn

To konkurransehelger er omme, og jeg sitter igjen med mange gode svar på at den jobben jeg har lagt ned i sommer og høst har fungert bra. På Beitostølen valgte jeg å gå klassisk-distansen, og sprinten som gikk i skøyting. Klassisken er jeg godt fornøyd med ift tidligere år. Jeg har aldri hatt noen god opplevelse på det første distanserennet. I år klarte jeg å gjennomføre et godt teknisk løp, med mye mer trøkk en tidligere. Samtidig er jeg langt nærmere teten enn jeg noen gang har vært så tidlig på sesongen. Under søndagens sprint gikk jeg en grei prolog, mens jeg nok gjorde noen ulure taktiske vurderinger i kvarten. Det ble med de to dragene, og jeg fikk smake på nivået, samt farten til noen av verdens beste. Veldig moro at så mange utledninger tok turen til Beito i år! Det gjorde at nivået var høyt, og konkurransen veldig hard.

Vi hadde en fin samling i forkant av konkurransene, med god trening på ski, sosialt samvær, samt noen foredrag/sponsoroppdrag for Veidekke, Spar, Salice, Silva og Bama. Det beste med hele samlinga var nok leveringa av Bama-produktene. Så mye frukt, juice, bær og annet stæsj er ikke hver dag man er så heldige å få. Julaften kom på forskudd i år, gitt!

Uka etter Beito reiste jeg til Meråker for å slappe av, gå på ski og lade opp til rennene på Gålå. Dessverre regnet det meste av snøen bort i løpet av uka. Det gjorde at jeg måtte ta elghufs-stavene fatt. Slike økter kan likevel være svært nyttige oppi all skigåinga. Jeg slang meg med grunnfag på hardøkt til toppen av Fagerlia, og fikk til en solid økt på beina før avreise Gålå.

Det ble en lang tur over fjellet i alt fra regn, sludd, tjukt snøvær og glatte veier, til sommerføre da vi passerte Dombås. Godt selskap av Hallvard gjorde at turen gikk fort, og vi kom til Gålå i noe mindre vinterlige omgivelser enn hva jeg er vant med.
Det å gå skirenn på Gålå er litt spesielt. Her har jeg feriert fra jeg knapt kunne gå, og opplevet utrolig mange fine turer både i langrennsløypene, og i alpinanlegget sammen med familien. Jeg har også vært på snøsamling med min gamle klubb Fossum her fra før jeg ble junior, og helt til jeg flytta til Meråker. Jeg forbinder Gålå med snødekte trær, kulde, hvite strekker så langt du kan se og de siste årene skirenn. I år var det knapt nok snø å se. Likevel hadde arrangørene av BUL-sprinten 2013 klart å få til en fin sløyfe på 2,5km. Og så lenge man har snø under beina, klager sjelden en skiløper!
Dagene før konkurransene ble brukt til å finjustere teknikk, samt testing av ski. Vi bodde i gåavstand fra hotellet, hvor vi fikk servert tre måltider daglig. Godt utvalg, og kvalitetsmat gjorde oppholdet ypperlig.

Lørdag gikk jeg skøytesprint. Forsøkte å ta med meg de positive tingene fra sist helg, samt gjøre noe med det som ikke var like bra. Synes det fungerte ok i prologen, vanskelige forhold som gjorde at det var krevende å finne balansen på skia. Kvarten, og semien gikk langt bedre. Fant roen, og teknikken satt bedre. I finalen var jeg rett og slett ikke sterk nok på oppløpet, og Mari stakk av med seieren. Atomic, samt TVTs smøreapparat for helga (Ola, Isak og Even) leverte varene, og jeg hadde gode ski hele dagen.

Søndag var det duket for 10km klassisk. Jeg forsøkte også her å gjenskape den gode følelsen fra sist helg, men prøvde meg på en noe hardere åpning. Jeg gikk et godt teknisk løp, tross fokksnø og vanskeligheter for feste i sporet. Jeg fikk til et solid løp, med en god avslutning, og står distansen 10km langt bedre enn ifjor. Jeg fikk med meg gode svar fra rennet, som jeg tar med meg videre inn i sesongen. Gode ski, og et flott arrangement tross vind med styrke opp mot 15 m/s.

Nå har jeg brukt dagene godt her i Meråker til å trene på ski, slappe godt av og lade opp til WC på Lillehammer til helga. Jeg gleder meg veldig til å gå WC igjen, og skal gjøre mitt aller beste for at det skal bli en god opplevelse!

Etter Lillehammer står Scan.Cup i Voukatti for tur, med tre fine konkurranser i både skøyting og klassisk. Der skal jeg også gå årets første klassisk sprint, det ser jeg fram til.

I can. I will.

//Kath

Skrevet av:

Kathrine Rolsted Harsem

Team: Da er vi i gang

Født: 07.02.89

Vokst opp i Bærum, og tidligere konkurrert for Fossum IF. Flyttet til Meråker i 2008, og meldte overgang til IL Varden i 2011. Vært en del av Team Hovden tre sesonger, før jeg ble en del av TT. Dette er mitt andre år på laget. Vært innom de fleste idrettslige aktiviteter før jeg fant ut at det var langrenn jeg ville satse på for å se hvor god jeg kan bli. Hadde jeg ikke valgt langrenn, ville jeg mest sannsynlig befunnet meg på hesteryggen fremdeles..