Fortsatt fremgang

Publisert 17.12.2013 | InformasjonRennUkategorisert

Når du fortsatt venter på egen toppform, er det utrolig moro å se lagkameratene levere gode resultater. I helga må naturligvis Kathrine Harsem og Emil Iversen fra Team Veidekke Trøndelag trekkes frem, men også Vegard Bjerkrheim Nilsen og Eivind Bakkene fra Team Veidekke Innlandet leverte klasseløp i Vuokatti.

I helga var jeg i Vuokatti på Skandinavisk Cup for tredje gang. Totalt har jeg gått ni renn i de finske skoger. Ingen av disse har endt meg poeng, og slik ble det heller ikke i helga. Jeg får satse på at alle gode ting er ti, og at Skandinavisk Cup tar turen til Vuokatti igjen allerede neste år.

I innledningen av denne sesongen har jeg vært forberedt på at det kom til å gå tungt. For det første har jeg ikke vane for å gå fort tidlig i sesongen, og med fjorårets TWAR-sykdom friskt i minnet har jeg også regnet med å bruke en del renn på å få på plass toppformen.

Fremgang og forbedringspotensial er det jeg har sett etter, og det har gått bedre fra helg til helg. Også helgas resultater viser fremgang, men først og fremst har jeg fokus på det jeg må gjøre bedre i neste konkurranse. Dette dreier seg først og fremst om tekniske og taktiske valg, men det er heller ingen tvil om at jeg må ha det enda vondere på skirenn enn det jeg hadde det i helga.

Fredagens sprint endte med exit i prologen, noe som blitt en lei uvane. 1,6 sekunder skilte det opp til 30. plassen, som hadde gitt avansement til kvartfinalen. Dette er betydelig bedre enn på Beitostølen, Gålå og i Östersund. “Heldigvis” er det fortsatt mye å jobbe med, så jeg har trua på avansement i sprintene som kommer. Det er i hvert fall ingen tvil om at sprint er god trening, både teknisk og taktisk, trening jeg har veldig godt av.

I lørdagens klassiskrenn jeg gikk tøft fra første stavtak, og fikk svi for det. De siste to rundene på 3,75 km var veldig tunge, og da går sekundene fort. I mål endte jeg snaut 2 minutter bak Simen Østensen som vant, på 50. plass av drøyt 160 påmeldte. Avstanden opp til de beste blir mindre og mindre for hver helg, men plasseringene er fortsatt langt unna det jeg håper å oppnå senere i vinter.

På søndagens avsluttende skøyterenn valgte jeg å gå tilbake til den trygge oppskriften med en kontrollert åpning. Resultatet ble litt bedre med en 38. plass, 1.35 minutt bak Emil Iversen som vant. Fattige ni sekunder unna poeng, og bare 25 og 45 sekunder bak henholdvis 20. og 10. plassen. Det er tett i norsk og internasjonal langrenn, og det gjør det ekstra moro når man endelig lykkes.

For teamet generelt ble det en oppløftende helg, med gode resultater til både guttene og jentene. Dette var den første helga vi hadde planlagt å vise oss frem, og går alt som vi har tenkt skal vi bli bedre og bedre frem til NM i Molde i midten av januar. Enn så lenge ser alt ut til å gå etter planen!

Avslutningsvis må jeg takke støtteapparatet for god hjelp og veldig gode ski i helga, og ikke minst takke både lagkamerater og konkurrenter for en hyggelig tur til Finland!