Kuusamo

Publisert 05.12.2013 | Renn

Touren i Kuusamo er historie, og det er kanskje like greit for min egen del;)

Bildet over er fra Instragram: Ny tur, nye muligheter! @andersgloersen og @ebrands86 er like optimistiske som meg:)!! #trøttselfiepic

Hadde gleda meg stort til å gå i de finske skoger forrige helg. Jeg visste jeg var i god form og jeg trives godt i de tøffe løypene langt nord i Finland. Touren besto og av tre distanser som passer meg bra. Sprint klassisk, 10 km klassisk individuell start og jaktstart skøyting.

Helga ble resultatmessig litt skuffende, men desto mer lærerik. Jeg sier med hånda på hjertet at formen er, og var, veldig god. Dessverre taklet jeg ikke de bratte bakkene godt nok teknisk. Ble altfor ivrig og la meg godt frempå, noe som igjen resulterte i dårlig feste. Smørerne hadde smurt perfekte ski, så den eneste jeg kan skylde på er meg selv.

Det er spesielt å gå rundt i et skirenn og kjenne man bommer, samtidig som man ikke tør å ta seg tid til å roe seg og ordne opp teknisk. Lærerikt!

Ble 27 i sprinten (håpløst sist i kvart etter elendig gåing i bakken), 39 på 10 km klassisk og 36 totalt i touren. Det høres dårlig ut, og er kanskje heller ikke så imponerende. Heldigvis er det mye positivt. Feks på lørdagens 10 km, hvor jeg kjenner jeg taper tid oppover pga dårlig teknikk og mye fiskebein. jeg blir nr 39, men er 25 sek bak nr 11 og under minuttet bak vinner. Jaktstarten, blir nr 36 totalt, men taper 40 sekunder til Sundby, og avslutter bedre enn de aller fleste rundt meg.

Så mye er positivt, og så er det godt å se at resultater ikke kommer av seg selv! Slikt motiverer en gammel skiløper som meg:)

Skrevet av:

Øystein Pettersen

Øystein “Pølsa” Pettersen er i sine egne ord en blid gutt på vei opp og fram.

Engasjerer seg i mye, og vil gjøre sitt beste på alle plan. Tema som lagbygging, målsetting og konsekvenser, motivasjon, idrettpsykologi, trening på generelt og spesielt plan, teknikk, samarbeid, barn og unge, idrettsglede og kosthold er ting han brenner for og som engasjerer ham!

Øystein Pettersen fungerer som mentor de tre regionlagene Team Veidekke Innlandet, Team Veidekke Trøndelag og Team Veidekke Nord-Norge.