Når trener’n blir forkjøla…

Publisert 07.12.2013 | InformasjonUkategorisert

Å være trener i langrenn er nok ikke helt som i alle andre jobber, det er sikkert de fleste klar over. Til vanlig skal man opptre som dirigent for flere skiløpere, og koordinere alt fra trening og testing til smøring, reiser og markedsarbeid. Hva skjer så når man blir forkjøla? Det har nemlig jeg blitt nå…

Svaret er ganske enkelt: Sørg for å bli frisk fortest mulig! For når jeg er sjuk må jeg holde meg langt unna utøverne. Jeg bor jo i Oslo, så rent praktisk går det helt greit;-) -Men samtidig er det fryktelig frustrerende å forsøke å gjøre jobben per telefon istedenfor å være til stede på treninger!! Fryktelig frustrerende. På mandag er det foredrag og kurs med Veidekke, så da må jeg bare være frisk!

Løperne er vant til å ha meg på nakken med streng beskjed om å holde seg i ro de gangene de er sjuke. Greia er at jeg må pålegge meg akkurat de samme oppgavene:

  • Varme tørre føtter
  • Drikke mye
  • Ikke fryse
  • Bruke buff eller skjerf rundt halsen
  • Få litt frisk luft i løpet av dagen (men absolutt ikke trene)
  • Spise sunt og godt, og unngå søtsaker
  • Vaske hendene litt mer enn vanlig
  • Vaske dørklinkene regelmessig

Jeg har vært veldig flink fra og med mandagen, men i går ble jeg plutselig verre igjen… Håpløst og dritkjedelig! Dermed sitter jeg nå foran NRK’s sportslørdag (for første gang på veldig veldig lenge), og følger med på verdenscupen fra vår hjemmebane på Lillehammer. Jeg gleder meg stort over Kathrine Harsem sin flotte 23.plass på WC i Lillehammer i dag, og er spent på Emil Iversens 15.km som går nå. Heia Team Veidekke – Når vi ikke er med selv heier vi på trønderne og er stolte av å være på (nesten) samme lag!

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.