Ny fremgang i Östersund

Publisert 09.12.2013 | RennUkategorisert

Denne helga har jeg vært i Åre og Östersund for å delta i den svenske langrennscupen.

Mens konkurransene gikk i Östersund, var reisekamerat Eirik Lorentsen (fra Team Veidekke Trøndelag) og jeg så heldige at vi fikk bo i leiligheta til Salomon-kompis Morten Vannebo og familien Hegdahl i Åre. Det satte vi stor pris på!

I Östersund var det kunstsnøløyper med forholdsvis mye stein, dessverre, men en flott stadion og krevende løyper gjorde det til en bra opplevelse likevel.

På lørdagens korte sprint nådde jeg ikke helt opp, og endte på 46. plass 2,5 sekunder unna avansement. Nok en gang fremgang fra forrige sprint, men fortsatt mye å jobbe med både teknisk og taktisk.

Etter å ha fyllt opp lagrene med brødskiver med Energihonning, som for øvrig lages i Meråker som man passerer på vei til Åre og Östersund, var vi klare for 15 km fristil.

Der fikk jeg en ny bekreftelse på at det går lettere og lettere. 23. plass, 1.50 minutter bak Anders Södergren som vant, er et nytt steg i riktig retning.

Avstanden opp til noen av de beste norske løperne som ikke går verdenscup, Bach, Asnes og Myrmæl Helgestad, var heller ikke avskrekkende med 40-50 sekunder. Det er gode skiløpere, som jeg har veldig stor respekt for.

Selv om forholdene var så som så fikk jeg testet en del ski i helga, og i dag gikk jeg på helt nye ski fra Salomon. De var knallgode både oppover og nedover, så jeg var storfornøyd med skiene.

Da er det bare opp til han oppå skiene å bli enda bedre, og de neste mulighetene blir under Skandinavisk Cup i Vuokatti neste helg. Jeg gleder meg!