Skandinavisk Cup i Vuokatti

Publisert 12.12.2013 | Ukategorisert

På bildet ser dere noen finner, noen asiater og en flokk med skiløpere på flyet fra Gardermoen til Helsinki.

Etter å ha brukt stort sett hele gårsdagen på reising, kom jeg i går kveld frem til Vuokatti uten ski og staver. Dette er vanlig prosedyre på Skandinavisk Cup, så det er liten grunn til å være stresset.

Her i Vuokatti skal det arrangeres Skandinavisk Cup for tredje gang i min seniorkarriere, så man kan godt si det var en kjent plass jeg kom frem til i nitiden i går.

Jeg har etter hvert gått en del renn i Skandinavisk Cup, både gode og dårlige, men i Vuokatti har jeg aldri gått særlig bra før.

Forhåpentligvis klarer jeg å snu den trenden nå, og rennprogrammet passer meg i hvert fall bra.

I morgen sparkes det hele i gang med sprint klassisk, der målet i første omgang er avansement fra prologen. Med sterke nordmenn, svensker og finner på plass blir det tøft, men jeg har planen klar.

Deretter følger 15 km klassisk på lørdag, før helgen avsluttes med 15 km fristil søndag. Begge rennene er med individuell start.

På disse rennene skal jeg fokusere på å gå bra teknisk og jage fart hele veien. Målet er å være så tett på vinneren som mulig, og så blir det opp til de andre utøverne å bestemme hvilken plassering det holder til.

Team Veidekke Innlandet stiller for øvrig med full tropp denne helga, og vi gleder oss til å måle krefter mot både norske, svenske, finske, estiske, latviske og russiske konkurrenter.

Langrenn.com følger rennene tett, og alt av praktisk informasjon finner dere på www.vuokattievents.fi.