Stor fremgang på Gålå

Publisert 04.12.2013 | Ukategorisert

På bildet ser du hele Team Veidekke Innlandet. Under helgens BUL-sprint på Gålå viste hele gjengen stor fremgang sammenliknet med åpningen på Beitostølen.

BUL-sprinten var årets andre konkurransehelg, og etter en tung åpning på Beitostølen ønsket jeg å se tegn til fremgang. Vanligvis er det to uker mellom åpningshelga på Beitostølen og BUL-sprinten på Gålå. Derfor var jeg spent på om jeg skulle få den samme bedringen i resultatene som jeg vanligvis har hatt mellom Beito og Gålå, selv om det tidligere år har vært to uker mellom de to konkurransene.

BUL-sprinten startet med skøytesprint lørdag, en distanse jeg ikke får helt taket på. Nok en gang endte det med exit i prologen, 3-4 sekunder fra avansement. Det var for øvrig bedring å spore både teknisk og med tanke på avstanden opp til de 30 beste, men fortsatt er det mye å gå på før jeg går videre fra en prolog i skøytesprint.

Søndag stod 15 km klassisk på programmet, og det var for så vidt denne distansen som var grunnen til at jeg hadde tatt turen oppover Gudbrandsdalen. Etter den begredelige sesongdebuten på Beitostølen ønsket jeg helt andre svar i søndagens renn, og heldigvis fikk jeg det.

Kroppen var mye bedre og skiene var gode, og etter 15 tunge kilometer i skikkelig rufsete vær endte jeg på 32. plass. Med unntak av løperne i Kuusamo var storparten av norgeseliten til stede, så sammenliknet med 110. plassen på Beitostølen var det et stort steg i riktig retning.

Det er fortsatt mye å ta tak i, men erfaringsmessig skal det bare gå bedre og bedre fremover. Til helgen reiser jeg til Östersund for å delta i to renn, skøytesprint og 15 km skøyting, i den svenske cupen. Går alt som planlagt håper jeg å se nye tegn til fremgang!