WC Asiago

Publisert 27.12.2013 | Ukategorisert

Etter prologseier og 5.plass i finalen under den klassiske sprinten i skandinavisk cup Vuokatti fikk jeg beskjed om å pakke baggen å dra til world cup i Asiago.

I Asiago sto klassisk sprint individuelt, og sprintstafett klassisk på programmet.
Vi kom ned til Italia torsdagkveld. Fredag var det løypegjennomgang og å gjøre seg kjent på området. Løypa var 1,6km, og det var all snøen de hadde tilgjengelig der så det å gjøre seg kjent var fortgjort.
På lørdag startet prologen tidlig. Jeg var startnummer 62 så viste hvordan det hadde gått når jeg kom i mål. Var forholdsvis lett løype med noen små kneiker + bløte forhold så de fleste staka på skøyteski, inkludert meg. Åpna hardt og lå 15 halvveis, men gikk litt i veggen og klarte ikke å holde trykket helt inn til mål. Siste halvdel ble tøff og sekundene gikk fort så klarte ikke å presse meg inn topp 30. 53.plass var ikke det jeg dro til Asiago for, hadde selvfølgelig mål om å gå videre topp 30 men denne gangen var jeg noen sekunder unna. Uansett en stor opplevelse å debutere i verdenscupen, og en veldig bra erfaring å ta med seg videre. Resten av troppen leverte varene med to jenter i finalen, og en herre i finalen lørdag. Søndag gikk Eldar og Ola til topps, med norge 2 på tredje, mens jentene ble to og fire! Moro å være en del av!

Neste på kalenderen nå er Skandinavisk cup  i Skellefteå, men først venter trening og juleferie hjemme i Steinkjer. God jul !!

 

600px-cross-country-ski-world-cup-2013-arrivo_poltoranin_hattestad-Asiago

 

Skrevet av:

Pål Trøan Aune

Team: Team Veidekke Midt-Norge

Født: 29.03.92

21 år gammel fra Steinkjer i Nord-Trøndelag. Startet skikarrieren i hagen hjemme på Byafossen. Som 13-åring tok en kompis av meg med meg på organisert skitrening i regi av Steinkjer Skiklubb for første gang, og siden har jeg vært en del av det miljøet. Vi har vært en bra gruppe i Steinkjer som har gått igjennom ungdoms og juniortid sammen, og den gruppa og det miljøet jeg var/er en del av der har betydd mye for at jeg går på ski. Som første års senior ble jeg en del av Nord-Trøndelag kretslag. Der trente vi hardt og målbevist med Hallgeir Martin Lundemo som trener, og det gav resultat – som er grunnen til at jeg i år ble uttatt for å representere Team Veidekke Trøndelag.