Førstegangsreisende til WC i Nove Meste na Morave

Publisert 14.01.2014 | Ukategorisert

Etter en bra sprint i Skellefteå i nord-Sverige 4. januar, hvor jeg ble 8 i Prologen og 4 totalt, fikk jeg en telefon av Ulf Morten Aune som sa at jeg var tatt ut til å gå verdencup i Nove Mesto na Morave. Der og da gikk det ikke helt opp for meg at jeg skulle gå mot de “store gutta”.

Etter å ha hilst på alle sammen på Gardermoen fløy vi torsdags morgen direkte til Praha for så og sitte 2-3 timer i buss til hotellet. De fleste tok en løpetur etter den lange turen, men jeg fulgte bare mitt vanlige opplegg og la meg på senga. På fredagen testa jeg ski og fant 3 par som jeg skulle teste igjen på lørdagen. På fredags kvelden sykla jeg 25 min på en sykkel med null motstand og tøyde litt for å være fresh i kroppen til min debut i verdenscupen.

Prologen startet ganske sent på lørdag, så da gikk jeg meg en kort tur etter frokost for å vekke kroppen. Målet denne dagen var å gå videre fra prologen, og ta igjen Kineseren som startet nummeret før meg. Jeg klarte bare en av delene, og heldigvis var det å gå videre. Det er ikke det beste prologen jeg har gått, jeg traff ikke alltid på skyvene, men heldigvis hadde jeg tidelene på min side. Og når jeg fikk høre av Kjell Erik Kristiansen at jeg var nr. 24 jublet jeg litt for meg selv.

I kvarten gikk jeg mot blant annet Eirik Brandsdal og Nikita Kriukov, men jeg bestemte meg for å prøve å gå sånn som Arild hadde sagt vi burde gå om man ikke var nr 1. Det klarte jeg helt til toppen av siste bakke hvor jeg gikk inn bak Eirik. For da kom Kriukov litt for lett til i yttersvingen og smatt inn rett foran meg i utforkjøringen. Jeg prøvde å utfordre på oppløpet, men hadde litt for mye syre til å komme meg inn topp 2.
Men alt i alt er jeg fornøyd. De siste 200m hvor jeg hadde litt for mye syre klarer jeg neste gang. Det kom en franskmann og slo meg med 2 hundredeler så jeg ble nr. 4 i heatet, og 19 totalt.

Til helga er det NM på hjemmebane, men jeg er litt småsyk, og er litt usikker på om jeg skal gå. Det kommer andre viktige renn senere i vinter.

Skrevet av:

Vegard Bjerkreim Nilsen

Team: Team Veidekke Innlandet

Født: 02.09.93

Født i Kristiansand, men flytta til etter snøen til Lillehammer når jeg var 11 år Jeg startet med langrenn fordi alle mine eldre søsken drev med det. I tillegg til Langrenn har jeg drevet med Orientering, Fotball, Sykkel, Svømming og Skiskyting. Etter to år på Rekruttlandslaget og ett år på elitesatsingen til Lillehammer Skiklub er jeg nå tilbake på Team Veidekke Innlandet, som jeg var for fire år siden.