NM med “ups and downs”

Publisert 20.01.2014 | Ukategorisert

Et av sesongens høydepunkt er unnagjort, og for vår del har det vært et mesterskap med både oppturer og nedturer.

For å ta “nedturene” først:
Så langt i sesongen har jo Emil og Kathrine vært våre fremste kort, og dermed også de vi hadde lov å ha størst forventninger til. For Emil ble det ingen NM-start i det hele tatt pga en lei og litt langvarig sykdom etter Skellefteå. Kathrine fikk med seg to øvelser før hun måtte trekke seg fra resten pga sjukdom.

På jaktstarten som var svært viktige renn for Anne Kjersti og Mathias mtp å kvalifisere seg for U23 hadde begge en svært uheldig klassiskdel der de begge hadde uhell/fall som gjorde at de var helt hektet av tetfeltet allerede etter 1 km, Anne K til og med to uhell.

Kathrine gikk en meget bra 10 km klassisk med litt for glatte ski til at det kunne bli en topp-plassering.

Til tross for dette ble NM totalt sett et meget bra mesterskap for oss.
Kathrines sølv på sprinten var selvsagt toppen! Fantastisk moro for oss alle og en medalje som er SÅ fortjent. Er rimelig sikker på at det er ingen i hele landet som har jobbet så målrettet, grundig og systematisk over lang tid for å klare dette! Sprintdagen ble jo totalt sett en kjempedag for oss der Anne Kjersti fulgte opp med en 8. plass og Eirik med en 10.plass. 7 av 8 løpere videre fra prologen er jo utrolig bra.
I tillegg til sølvet til Kathrine var nok skøytedelen av jaktstarten til Anne Kjersti og Mathias helgas høydepunkt. Fra i utgangspunket å være helt hektet av gikk de begge en utrolig god skøytedel. Mathias hentet inn teten, og hadde også dagens beste skøytetid totalt, og det i et selskap der flere av verdens beste skøytere gikk.

Begge fikk etter NM klarsignal til U23 (sammen med Emil som var rimelig sikker før NM), og det betyr at vi har med 3 løper til U23-VM. Uttaket ser du HER.

Flere av de andre på laget hadde noen av sesongens beste løp, og vil tro at Maria var en av de øverste på listen over de som ikke ble med til U23.

I tillegg må vi ta med den jobben smøreteamet gjorde på NM. Kristian og hans team  har gjort en utrolig systematisk og grundig jobb med testing i hele år, og under NM fikk vi se at det er vel investert tid og jobb. At det blir så synlig som det ble på sprinten (til og med på TV i beste sendetid!) får vi ta som en ekstra bonus….

Så selv med en god del “minuser” ble det totalt sett et meget bra mesterskap for oss. At vi selv vet at det kunne vært enda bedre tar vi med oss videre…

Nå blir det jo U23-VM for Emil, Anne Kjersti og Mathias, og Kathrine skal til WC i Toblach. Vi andre får nå en periode med solid trening fram mot ScanCup i Meråker i starten av februar.

9561101a7e0d11e3910112bbf73ae200_8

 

 

Skrevet av:

Ole-Morten Iversen

Team: Team Veidekke Midt-Norge

Født: 11.02.59

Født og oppvokst på Steinkjer. Aktiv langrennsløper tom 23 år i Henning IL.
Har jobbet som skitrener/lærer på Meråker VGS siden 1983.
Trener for kretslag NTS i 5 år, juniorlandslag 3 år, landslag damer elite/rekrutt 2 år. 10 år trener for barn/unge i IL Varden.