Nove Mesto – Oslo – Lillehammer

Publisert 15.01.2014 | Ukategorisert

Etter noen avslappende dager i Meråker fylt med lett trening på snø (nydelige forhold!), dro jeg sammen med resten av det uttatte laget torsdag til Nove Mesto (Tjekkia). Vi bodde på en veldig hyggelig plass ca. 3km fra stadion.

Fredagen ble brukt til testing av ski og løyper. Det er første gang jeg har trent i sol på jeg husker ikke hvor lang tid! Påskesteming!

Lørdag gikk jeg skøytesprint, der jeg ENDELIG klarte å kvalifisere meg til semi! Begynner å få litt mer rutine nå, og de feilene jeg gjorde i Asiago var rettet opp. Det er utrolig artig å se at det er mulig. Sprint handler  mye om taktikk, rutine og det å være litt smart. Jeg føler jeg tar steg hele tiden, og nærmer meg for hver gang. Jeg endte på 12.plass, og må til tross for litt rot i semien være fornøyd med karrierebeste.

Ekstra artig var det å få beskjed om at jeg skulle få gå sprintstaffett dagen etter, sammen med Celine. Sprintstaffett har jeg ikke gått mange gangene, og kun i NM. Men etter en god prat med min lagvenninne, trening på veksling og noen gode tips fra Roar var jeg klar for å gjøre mitt ypperste. Laget gikk fint videre til finale, etter en god semi. Vi endte i finalen på 5.plass, og var ikke lagt bak 4.plassen. En god dag, og en utrolig fin erfaring og opplevelse å ta med seg videre.

Fra søndag til tirsdag har jeg vært i Oslo/Bærum. Tirsdag inngikk jeg et samarbeid med Interconnect AS. Dette er et selskap som holder til i Bærum, og er en stor aktør innenfor tilbehørssegmenter av brunevarer i Norge. Det innebærer blant annet hodetelefoner (Monsterproducts), noe jeg bruker hver dag. Jeg er utrolig takknemmelig for at Interconnect AS ønsker å samarbeide meg meg, og støtte meg i min satsning mot toppen.

Også kvalitetstid med lillesøsteren min Camilla, kjæresten min Knut-Tore og hunden min Cento var godt før jeg satt kursen mot Lillehammer igår.

Imorgen er det NM! Mesterskapet innledes med 10km klassisk for oss jentene. Jeg skal gå samtlige distanser, og avslutter på søndag med staffett for IL Varden. Jeg gleder meg, og skal gjøre mitt aller beste for å få noen gode opplevelser under mesterskapet.

Ican.Iwill.

//Kath

Skrevet av:

Kathrine Rolsted Harsem

Team: Nove Mesto – Oslo – Lillehammer

Født: 07.02.89

Vokst opp i Bærum, og tidligere konkurrert for Fossum IF. Flyttet til Meråker i 2008, og meldte overgang til IL Varden i 2011. Vært en del av Team Hovden tre sesonger, før jeg ble en del av TT. Dette er mitt andre år på laget. Vært innom de fleste idrettslige aktiviteter før jeg fant ut at det var langrenn jeg ville satse på for å se hvor god jeg kan bli. Hadde jeg ikke valgt langrenn, ville jeg mest sannsynlig befunnet meg på hesteryggen fremdeles..