Tung helg i Sverige

Publisert 08.01.2014 | Ukategorisert

Romjulsrennet på Sjusjøen ble en fin gjennomkjøring før vi tok turen til Skandinavisk Cup i svenske Skellefteå og Piteå, men foreløpig lar storformen vente på seg. Foto: Romjulsrennet Sjusjøen.

Nord-Sverige var stedet å være som skandinavisk langrennsløper i helgen, hvis du ikke var så god at du gikk finalen i Tour de Ski. Nærmere 100 kvinnelige og 200 mannlige løpere fra land som Norge, Sverige, Finland, Latvia og Estland hadde tatt turen til Skellefteå og Piteå for å konkurrere om topplasseringer i Skandinavisk Cup.

På startstreken fant man blant andre løpere som Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Marthe Kristoffersen, Eldar Rønning, Marcus Hellner, Emil Jönsson, Simen Østensen og Øystein Pettersen, for å nevne noen, og sjelden har det vært så høyt nivå på Skandinavisk Cup.

Veidekkelagene stilte som alltid med mange løpere, og selv om ikke resultatene var like gode som i Vuokatti var det mange som viste seg fra en veldig god side også i Sverige. Spesielt moro var det at lagkamerat Vegard Bjerkrheim Nilsen fikk fullklaff på sprinten og ble beste nordmann, noe som igjen førte til at han ble tatt ut til verdenscupsprinten i Nove Mesto. Noen internasjonal toppsprinter blir jeg nok aldri, men dette betyr at nivået på intervalløktene i høst har vært høyt. Også Emil Nyeng fikk til tre veldig gode renn i Sverige, og det er på dette nivået hele laget bør ligge når det klaffer for alle og enhver. Jeg blir i hvert fall inspirert.

For min egen del var det en tung langhelg i Sverige. Jeg fikk aldri opp farten i noen av rennene, og da blir man hardt straffet i dette selskapet. Søndagens renn var det minst dårlige, og da endte jeg som 50. mann og som nummer 30 av de norske. Langt fra noe kriseresultat og betydelig bedre enn i sesongens første renn, men fortsatt et stykke unna det jeg håper å få til i løpet av sesongen. Avstandene opp er fortsatt ikke avskrekkende, men det er ingen tvil om at jeg må gjøre ting bedre og annerledes for å halvere avstanden opp til de beste utøverne.

NM er rett rundt hjørnet, og for å ta det siste steget har jeg nå gjort noen små grep både med tanke på trening, teknikk og utstyr som jeg håper skal føre til fremgang. Innsatsen til de andre gutta på laget inspirerer, og når man ser hvor fort de går på ski betyr det at jobben som ble gjort i vår, sommer og høst har vært veldig bra.

Jeg gleder meg til fortsettelsen!