To på pallen i Meråker

Publisert 11.02.2014 | Renn

I helga var i i sving igjen, den første viktige rennhelga siden NM. Endelig var vi fulltallige i TVI! Lørdag plukket vi pallplasser både i dameklassen og herreklassen med Britt (U23) og Emil. Digg at laget og gjengen er skikkelig i draget igjen 🙂 Resultater leser du her.

Helga startet på onsdag med lang biltur til Meråker og Kirkebyfjellet Konferansesenter. Vi bodde på flotte hytter med høy standard, og fikk servert lokal tradisjonskost til frokost, middag og kvelds. I tillegg hadde treneren med seg en solid supplering med frukt, smoothies og bær fra Bama. Fantastisk service fra Bama å hjelpe oss med å få inn alt vi trenger for å holde på helsa og formen! I tillegg er det jo digg!! 🙂

Rennforberedelser før leggetid

Rennforberedelser før leggetid

Hele torsdag gikk med til skitesting og løypegjennomgang for løperne, og ikke minst for støtteapparatet. Fredag var det klart for 10 og 15 km fristil i tøffe og skikkelig flotte skiløyper. Det er ikke ofte vi får gå i hele 10 km runder for å si det sånn…

Britt og Emilie fikk begge en god gjennomkjøring, men siden begge har slitt litt etter NM ble det ikke den helt store dagen i dag. Likevel tok vi med oss at begge fikk gjennomført en solid økt. Å gå med nummer på brystet er noe annet enn å trene hjemme! Emil, Vegard og Eivind gikk alle tre gode femtenkilometre, 11., 12. og 23. i skandinavisk cup er skikkelig solid når kun OL-utøverne mangler.

Sprinten på lørdag ble en ny opptur! Britt gikk en helt ok prolog, og fortsatte med en skikkelig god kvartfinale. Det ble 14. plass i skandinavisk cup (ny pers) og 2. plass i U23 klassen! Gratulerer 😀 Emil hadde nest raskeste prologtid og alle gutta som stilte fra TVI var blant de 17. beste etter prologen. Herlig! Dessverre havnet 3 av gutta i samme heat, og det var kun Vegard som klarte å komme seg videre til semifinale. Emil hadde full kontroll i sin kvartfinale. Både Vegard og Emil gikk taktisk svake semifinaler, og det var kun Emil som kom seg til finale. I finalen hang Emil godt med, men de to første plassene ble etterhvert tydelig for vanskelige å nå. Det ble stakespurt på motbakkeoppløpet, og Emil klarte å speede ned selveste Simen Østensen. Det synes vi er ganske rått!! Det som virkelig er gledelig er at alle “sprinterne” på laget er i god form, og da er det bare å glede seg til flere muligheter i løpet av de nærmeste par ukene.

Timo og Eivind i sin kvart. Vi ser akkurat bakskia til Vegard som leder

Timo og Eivind i sin kvart. Vi ser akkurat bakskia til Vegard som leder

20140208_135547En fornøyd kar etter 3. plass

20140208_145904

Emil 2., Vegard 10., Timo 13. og Eivind 19. ble fasiten etter sprinten. Assistent Sindre ble nummer 70.

 

Søndag 20 og 30 km klassisk fellesstart. Drikke og krutt var ferdig blandet. Eivind W og Sindre gikk gjennom hele 10 kilometeren på morgenen for å teste ski og varierende føre. Is, fokksnø, og melete gammel snø om hverandre gjorde smørejobben utfordrende. Jentene fikk meget gode ski, men dessverre fikk begge to problemer med noe som kan ligne på astma. Britt måtte bryte, det eneste forsvarlige å gjøre. Gutta brukte god tid på skitesting, men underveis i løpet ble det veldig store forandringer i snøen så et par stykker fikk litt glatte ski. Det må man dessverre forvente når føret endrer seg mye underveis og det er noe tørr fokksnø på første runde og 6 varmegrader og sol på siste runde… Dagen ble ikke helt rå, men gutta gjorde heltemodige innsatser og kom seg til mål alle som en.

Nå gleder vi oss til skirenn på hjemmebane på Gjøvik kommende helg! Kom gjerne å hei på oss 🙂

20140208_141939

Sindre holdt på å vinne fairplayprisen på våre vegne, da han gav Simen Østensen ny stav etter stavbrudd rett etter start i finalen. Heldigvis for oss klarte Emil å slå ham med en fot i spurten.

 

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.