U23-NM og Tour de Baltic 2014

Publisert 26.02.2014 | Renn

Siden sist har vi vært på norgescup på Gjøvik og på skandinavisk cup i både Latvia og Estland. På Vind skistadion startet vi helgen like godt med dobbeltseier til Timo og Vegard! Startfeltet i finalen hadde ikke mindre enn tre Veidekke Innlandet-løpere. Helt rå dag! I tillegg var et U23-NM Vegard vant foran Pål (TVT) og Emil. Britt gikk et knallrenn, men ble dessverre smurt bort i sin semifinale. Hun ledet stort ut fra start, men ble glidd kraftig forbi i de to nedkjøringene. Det er ikke bare i Sotsji det har vært vanskelig føre…

Timo vinner av Sprinten på norgescup på vind. Vegard nummer 2 og Pål (TVT) 3

Timo vinner av Sprinten på norgescup på vind. Vegard nummer 2 og Pål (TVT) 3

U23-pallen i sprint. Emil (3), Vegard (1) og Pål (TVT, 2)

U23-pallen i sprint. Emil (3), Vegard (1) og Pål (TVT, 2)

Lørdag ble det realt rubbeføre, og vi fokuserte på å finne riktig grovhet på rubbesonen. Det gikk storfint, og det ble et godt skirenn for vår del. Emil pallet i dag med tredjeplass, og ble nummer to i U-23NM.

Klassisk 15km på Vind. Snorri (2), Mathias (1), Emil (3)

Klassisk 15km på Vind. Snorri (2), Mathias (1), Emil (3). Emil ble nr. 2 i U23-klassen.

Søndag var det skate vi stilte med færre løpere enn vanlig fordi vi snart skulle til Baltikum på flere renn. Emil gjorde et godt forsøk, men hadde ikke helt dagen. Det 6. skirennet på 10 dager ble litt tøft. Emilie hadde stått over sprinten på fredagen og knallet til med årsbeste med en solid 8. plass kun 1:44 bak vinneren Martine Ek Hagen. Bra jobba på 15 kilometeren!

Kun to dager etterpå bare det til Madona i Latvia. Onsdag var det klappet og klart for ny sprintkonkurranse. Eivind moste på i prologen og vant klart med 1,5 sekunder på nestemann. Helt rått. Gjengen er i form!! Dessverre fikk smørerne litt trøbbel med værforandringene, så med trå ski gikk det skeis med Emil og Eivind (ramlet) i kvarten. Vegard røk i sin semi etter heltemodig innsats. Britt gikk en brukbar konkurranse og endte på 22. plass.

Torsdag stod Eivind nok en gang for den beste prestasjonen og ble 10. i 15 kilometer skøyting. Vegard fullførte et tungt renn, og Emilie ble 22 på en sånn passe dag.

Fredag var det treningsdag i Otepää i Estland. Dæven for et flott anlegg!! Snø derimot var det ikke for mye av. Det ble utpå dagen ganske klart at herresprinten kom til å bli staking på skøyteski. Emil ble 7 i prologen etter å ha ledet på toppen av løypa. I kvarten gikk han egentlig et godt renn, men med litt dårlig glid ble det håpløst å komme fram i finishen. Taktikken med å ta det rolig på toppen av løypa ble avslørt som dårlig da han ble kjørt fra nedover. Timo ble 13. i prologen men av samme årsak som Emil ble han hektet av i nedkjøringen mot stadion. Britt ble 21. i dag. Se finishen i Emils kvart i videovinduet. NB! Kommentaren er feil, Emil er først på første bilde, men nummer tre på neste…

15 og 20 km klassisk siste dag. Noen valgte å stake også i dag, men vi gikk for feste. Det ble tøffe konkurranser der de mest komplette løperne viste seg fram i dameklassen. Staking og motbakker måtte mestres begge to. Gratulerer til Kathrine fra TVT som vinner av siste renn i Skandinavisk cup og cupen totalt! Seieren i herreklassen gikk til Kärp fra Estland som knallet til i de to motbakkene som var. Ingen klarte å følge da han dro til på 5. runde. Emilie ble i dag 27., Vegard gikk inn til en solid 12. plass, Eivind ble 29, Emil 31 og Timo 32!

Nå venter vi på uttaket til Drammen og Holmenkollen… 🙂

 

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.