En historie om lagbygging!

Publisert 06.03.2014 | Ukategorisert

Denne gangen vil jeg benytte anledningen til å skrive et innlegg med litt personlig preg. Jeg vil si takk til veldig mange! I går opplevde jeg et lag som fungerte særdeles godt, og det er det absolutt verdt å skrive noen ord om. Vegard og Emil var de to som leverte de aller beste resultatene i møtet med verdenseliten i Drammen, men det er viktig å huske på alle de andre som står bak den gode gårsdagen!

I Team Veidekke Innlandet har vi 7 utøvere i 2013/14 sesongen, 5 av disse kvalifiserte seg til å gå verdenscup i Drammen i går. Hjemme satt det to løpere som heiet og fulgte med. Petter og Emilie har hatt hver sin tøffe sesong der ting ikke har villet seg helt, og med de marginene vi opererer med i langrenn går det fort utover resultatene. Jeg har gjennom hele sesongen sett på disse to som kapteiner i laget, de to har kanskje bidratt aller mest på treningssamlingene. Både sportslig og sosialt! Jeg synes derfor at det nå er spesielt viktig å fortelle folk om dette. Nå er det ikke slik at de andre har surfet rundt på jobben til Emilie og Petter, her har alle bidratt, og fortsetter å bidra. Det er godt for meg som sportslig ansvarlig å vita at alle vil hverandre vel, og at alle unner suksess til sine lagkamerater/venninner. Det er slik vi blir sterkest!

Kvartfinale nummer 4 i WC-Drammen. Emil nest nærmest og Vegard lengst bort.

Kvartfinale nummer 4 i WC-Drammen. Emil nest nærmest og Vegard lengst bort.

Det er nå en gang slik at toppidrett (brutalt nok) kun blir målt i resultater. Jeg ser på alle resultater som lagresultater, og det har jo beviselig variert hvem som har prestert best, både i kvinneklassen og herreklassen.

  • Emil sto for gårsdagens beste prolog, og var i går nummer 9 i verden, kun ett sekund fra prologvinneren. Emil endte på 21. plass. Han pigget både kvalik og 1/4-finale.
  • Vegard fikk til slutt den beste plasseringen av våre løpere med 16. plass totalt. Han pigget kvaliken, men gikk med feste i 1/4-finalen (på Emil sine ski, fordi de var best).
  • Se kvartfinalen med Emil og Vegard her. Klikk deg fram til 45 minutter ut i sendingen.
  • Timo var kun 81 hundredeler fra avansement til finalene. Han gikk en solid prolog, som dessverre ble ett lite hakk for svak i går. Timo ble 37. beste herre, og gikk med feste.
  • Eivind hadde ikke dagsformen inne i går og endte på en litt skuffende 56.plass. Eivind gikk med feste, men burde kanskje ha pigget??
  • Britt ble nummer 50 i kvinneklassen og gikk trolig sesongens beste prolog. Med startnummer 60 skal hun på papiret bli nummer 60. Å kun ha 49. damer foran seg i verdenscuprenn er derfor et særdeles godt resultat.

Gratulerer alle sammen!!

Startnummer 58 ble til slutt nummer 37.

Startnummer 58 ble til slutt nummer 37.

Nå blir det en rolig periode for teamet. Petter skal reise til mellomeuropa for å konkurrere litt mer sammen med klubbkompis Eivind Klemoen. De andre skal krydre tilværelsen med turrenn og annet snacks, før vi igjen er samlet på Gålå til NM del to. Der blir det 5-mil og 3-mil friteknikk den 29. mars, og sprintstafetter for de som klarer å stille lag.

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.