Falun – Meråker – Gålå

Publisert 20.03.2014 | Ukategorisert

Da er årets WC sesong over, og den endte med en liten berg-og dalbane for min del. Fredag gikk jeg klassisk sprint, og etter en god sprint i Drammen, hadde jeg lyst til å komme meg til en finale. Slik gikk det ikke. Jeg røyk allerede i kvarten, etter en helt elendig ufforkjøring. Jeg har jobbet veldig mye med å bli bedre til å kjøre nedover før denne sesongen. Dette var den aller første gangen i vinter jeg møtte en skikkelig krevende utforkjøring i en konkurranse. Jeg taklet det dårlig, og havnet sist i bunnen av bakken. Jeg tar med meg dagen som en erfaring. Jeg fikk lov til å teste neste års VM-løyper, noe jeg er veldig glad for. Langrenn handler også om utforteknikk, og det er virkelig noe jeg kommer til å legge enda mer vekt på foran neste sesong.
Lørdag var det duket for duathlon, min første på over et år. På klassiskdelen følte jeg meg utrolig pigg, og fikk til et godt teknisk løp med høy fart. Jeg var uheldig å hekte med et V-board på toppen av siste bakken, så kom like bak gruppa jeg var i inn til skibytte. Jeg fikk en totalt motsatt opplevelse av skøytinga. Ingenting å gå med, og dessverre litt feil slip på skia, gjorde opplevelsen TUNG. Det var uvant for kroppen å omstille muskulaturen, og jeg må rett og slett bare heve kapasiteten min i skøyting skal jeg ha noe i en sånn konkurranse å gjøre 🙂 Det var likevel STORT å gå i selveste Falun. Fantastisk publikum, og tøffe, kjempefine løyper.
Søndag startet jeg i wave, og fikk til et langt bedre skøyteløp enn lørdagen. Banketten var helt rå, og utrolig artig å feire sesongen med så mye flotte mennesker!

Nå gjenstår “bare” NM del 2, som i år arrangeres på Gålå! Det er alltid veldig moro å gå skirenn på Gålå. Det er en plass jeg har vært utrolig mye fra jeg var liten.

Fredag skal Marthe og jeg gjøre alt vi kan for å fremme IL Varden Meråkers ære. Sprintstafett i klassisk stil står på programmet, og jeg gleder meg stort! Lørdag smeller 30km i gang, og det skal sette punktum for min sesong 2013/2014. Den har vært lang, og begivenhetsrik på mange måter.

I disse dager koser jeg meg i vakre, vinterlige omgivelser i Meråker. Bygda viser seg virkelig fra sin beste side om dagen ! Fjell, sol, pudder, gode venner og avslapping!

//Kath

Skrevet av:

Kathrine Rolsted Harsem

Team: Falun – Meråker – Gålå

Født: 07.02.89

Vokst opp i Bærum, og tidligere konkurrert for Fossum IF. Flyttet til Meråker i 2008, og meldte overgang til IL Varden i 2011. Vært en del av Team Hovden tre sesonger, før jeg ble en del av TT. Dette er mitt andre år på laget. Vært innom de fleste idrettslige aktiviteter før jeg fant ut at det var langrenn jeg ville satse på for å se hvor god jeg kan bli. Hadde jeg ikke valgt langrenn, ville jeg mest sannsynlig befunnet meg på hesteryggen fremdeles..