Veien tilbake til skiløypa

Publisert 24.03.2014 | Trening

WC Holmenkollen 2013

Nå er det en stund siden siste oppdatering fra meg, og den siste tiden har det skjedd en del endringer når det gjelder formen og helsa mi.  Jeg skal ikke legge skjul på at dette har vært en tålmodighetsprøve, men er det en ting som ikke hjelper så er det å stresse med å bli frisk fortest mulig. Det går sakte fremover med treningen, og fortsatt stor forskjell på de gode og mindre gode dagene.

Spesielt de tyngste dagene er der ikke alltid like lett for meg å se at jeg totalt sett har fremgang. Likevel er det ikke tvil om at jeg tåler mye mer trening og belastning enn jeg gjorde for bare noen måneder siden. Jeg har kjørt min første «hardøkt» siden i fjor vår, hele 5 minutter med moderat intensitet. Det er egentlig ikke rare økten, men jeg må starte en plass og prøve meg frem forsiktig. Formen min har fallert utrolig mye det siste året og det krever mye å bygge meg opp til det samme nivået som jeg var på.

For tiden føler jeg at jeg har gangsperre nesten hver dag, noe som kanskje ikke er så rart da jeg hele tiden tester ut treningsformer, øvelser og intensitet, men det er jo bare deilig å kjenne at kroppen blir brukt og utfordret igjen. Jeg har siden i høst hatt et lite «mål» om å kunne være klar til å gå 5km skøyting under NNM første helgen i april. For en stund siden valgte jeg å legge dette fra meg fordi jeg ikke følte det gikk så fort fremover som jeg hadde håpet. De siste ukene har jeg igjen fått et «hopp» i progresjonen og jeg er nå veldig giret på å stille til start. Den neste uken vil jeg teste meg litt ekstra og se hvordan det fungerer. Responderer hodet og kroppen positivt kan det hende jeg stiller opp, men da med fokus på motivasjon og skiglede for min del.

De neste ukene/månedene skal jeg bruke til og fortsatt teste ut kroppen med tanke på videre trening og belastning, går dette bra håper jeg på å være tilbake for fullt å kjempe om topplasseringer til sesongen 2014/15.

Først kommer påske, så SK14!

Skrevet av:

Solveig Wiggen Andreassen

Team: Team Veidekke Nord-Norge

Født: 18.07.90

Representerer klubb: Kvaløysletta Skilag

Født og oppvokst i Tromsø. Går for Kvaløysletta skilag, som jeg har gjort hele min karriere. Er ferdig utdannet sykepleier, jobber litt ved siden av skisatsingen i omsorgstjenesten.

Er for tiden ute med skade. Håper på å være tilbake i trening snart! Jeg har derfor måtte se alle mine målsetninger for sesongen bli skyvet vekk og den nye målsetningen er å bli frisk. Så får skisesongen komme etter hvert som helsen blir bedre.