Dett var dett…

Publisert 29.04.2014 | Ukategorisert

Sesongen 2013 – 14 er historie.
Perioden vi er inne i nå har for min del vært preget av møter/kurs, evaluering, planlegging av neste sesong og uttak av lag. Utøverne har nok hatt noe mer fokus på aktivitet, og jeg har registrert at mange høye topper er besteget.

Evalueringene vi har gjennomført tilsier at vi har grunn til å være meget godt fornøyd med sesongen vi har vært igjennom.

Resultatmessig ble det totalt sett, til tross for mye sykdom i sesongen og noe ujevne resultater på litt for mange, i overkant av det vi hadde trodd og håpet på. Samtlige mål vi hadde satt for laget ble innfridd, og vel så det: 4 løpere med pallplass i ScanCup, sammenlagt pallplass for damer og herrer, 7 av løperne har vært tatt ut til WC,  3 løperer til U23-VM (inkludert bronse på Mathias) og topp 10 i NM både for damer og herrer (inkludert sølv til Kathrine) er jo grunner nok til at vi er godt fornøyd!

Suksesskriteriene for oss i år (der er både utøvere og trenere helt enig) er først og fremst miljøet og treningskulturen i gruppa. Stor grad av trivsel, fokus og “trøkk på trening”,  og en utrolig god delingskultur der alle er med på å gjøre hverandre gode er stikkord som nevnes. Dette har vært et av satsningsområdene i år da det på evalueringen etter fjorårets sesong kom fram at miljø og treningskultur var noe som ikke hadde vært godt nok, og ekstra gøy å se at vi har lykkes med dette.

I tillegg nevnes den jobben smøresjef Kristian og gjengen hans har gjort som en annen årsak til mange gode resultater. Meget gode ski på alle løp er nærmest vært standard, og mye av æren for det må tilskrives den store jobben Kristian har gjort med å bidra til at alle utøverne har en best mulig skipark, og ikke minst utviklingen av egne sliper og et stort utvalg av testski som har muliggjort det å ha større kontroll på det som legges på av produkter og rill enn det de fleste andre har. I tillegg en gjeng med smørere som innehar utrolig mye erfaring og kompetanse, og en ro og et humør i stressende situasjoner som smitter over på utøverne.

Av utfordringer og forbedringspotensialer er det ikke mye som går på det sporstlige, annet enn å være minst like dyktige på det vi har vært dyktige på i år. Ut over det er det jo en kjennsgjerning at økonomi etter hvert har blitt en utfordring. Vi hadde litt for mye ledig reklameplass på klærne i fjor, og foreløpig har vi ikke alt på plass til neste seong heller. Men det jobbes godt med saken, og vi har god tro på at dette ordner seg. Men er det noen som har gode tips er det bare å kontakte Thomas Ekrem eller skikretskontoret….

Det sportslige opplegget kommende sesong  for Team Veidekke Trøndelag vil i stor grad bli likt det vi hadde i fjor. Samme samlingsomfang (ca 55 døgn), noen nye samlingssteder, en god del fellesaktivitet i Trondheim, en god del aktivitet som er åpen for andre langrennsløpere i området, ellers mye, solid og enkel langrennstrening.

Kommende sesongs lag blir offentliggjort “i disse dager”, så følg med på hjemmesiden!

 

 

Skrevet av:

Ole-Morten Iversen

Team: Team Veidekke Midt-Norge

Født: 11.02.59

Født og oppvokst på Steinkjer. Aktiv langrennsløper tom 23 år i Henning IL.
Har jobbet som skitrener/lærer på Meråker VGS siden 1983.
Trener for kretslag NTS i 5 år, juniorlandslag 3 år, landslag damer elite/rekrutt 2 år. 10 år trener for barn/unge i IL Varden.