Ny vår!

Publisert 29.04.2014 | InformasjonTreningUkategorisert

April er snart ferdig og tradisjonelt starter sesongoppkjøringa 1. mai. Det gjør den i år også, selv om det ikke er helt likt som tidligere år for egen del.

I sesongen som har gått så har jeg hatt både opp og nedturer. Jeg har lært masse, gjort mye lurt og noen mindre lure valg. Og jeg føler jeg står styrket igjen på denne siden av sesongen og gleder meg til å ta fatt på arbeidet for fullt.

Jeg har vært en del av NSF sitt landslag i mange år nå, men i sesongen som kommer står jeg på utsiden. Ikke fordi jeg har ytret ønsket om det selv, men fordi jeg rett og slett ikke har vært god nok i sprint. Det er kjedelig, men også helt rettferdig resultatene lagt til grunn. Om jeg blir psyka ut av å stå utenfor? Nei, absolutt ikke. Dessuten går jeg inn i et meget godt lag, Team United Bakeries! Som 31 åring, med masse erfaring så kommer jeg til å greie meg fintfint. Og jeg er nok også litt glad for at jeg ikke er med lengre. Reisinga rundt om i verden har vært veldig moro, men med en liten familie på hjemmebane legger jeg ikke skjul på at det har vært tøft. Til tider for tøft.

I tillegg til reisebelastningen har jeg også vært meget aktiv utenomsportslig. En ting er forpliktelser opp mot samarbeidspartnere. En helt annen ting, og en mye større energilekkasje, er alt jeg har gjort opp mot media. Jeg har de siste 4 årene deltatt på masse av moro i medieregi. Og jeg har virkelig hatt det moro, jeg har lært masse og jeg har funnet ut at jeg en gang i fremtiden kanskje kunne tenkt meg en jobb i medieverden. Men jeg har, i takt med oppdragene og programmene, gått saktere på ski.

Det er av denne grunn jeg har bestemt meg for å kutte ut alt av utenomsportslig aktivitet som ikke er i regi av mine samarbeidspartnere de neste to årene. Jeg vil gjøre et ærlig forsøk på å virkelig gå fort på ski igjen, og da må jeg la alt det utenomsportslige seile sin egen sjø for en to års periode. Jeg vil heller ikke reise så mye, og prøver å sy sammen et opplegg hvor jeg i treningshalvåret er mest mulig hjemme. Hvor jeg trener bedre enn noen gang, og samtidig hvor jeg kun gjør utenomsportslige oppdrag for samarbeidspartnerne mine.

Mitt mål er å hevde meg helt i toppen i langløpssirkuset, samt heve kapasiteten på vanlige distanselangrenn og være med på å spise kirsebær med de aller beste.

Jeg har vært så heldig å være en del av Veidekke i et år. Og jeg har fått lov til å holde noen små drypp av inspiriasjon inn mot de ansatte i Veidekke. Samtidig som jeg har fått lov til å møte de aktive på Veidekke teamene. Dette har jeg satt stor pris på og det har gitt meg masse. Teamene er flotte ambassadører for et flott konsern, og jeg er stolt av å ha bidratt litt inn i dette. Resultatene som er oppnådd i teamene er ikke annet enn imponerende, og dere skal vite det at jeg bruker det som motivasjon og inspirasjon i mitt daglige treningsarbeid.

I disse dager er jeg i samtaler med Veidekke for å se hvordan veien videre kan se ut for oss. Det som er viktig er at vi begge finner en løsning som vi er fornøyd med.

Jeg er meget ydmyk over et flott år med både NSF og Veidekke. Jeg gleder meg til å begynne på nye eventyr med Team United Bakeries og håper å kunne finne en løsning med Veidekke!

Inntil videre, stå på! Og husk, suksess handler ikke om hvilke fasiliteter du har, det handler om tenkemåten din! Carpe Diem!

Pølsa.

Skrevet av:

Øystein Pettersen

Øystein “Pølsa” Pettersen er i sine egne ord en blid gutt på vei opp og fram.

Engasjerer seg i mye, og vil gjøre sitt beste på alle plan. Tema som lagbygging, målsetting og konsekvenser, motivasjon, idrettpsykologi, trening på generelt og spesielt plan, teknikk, samarbeid, barn og unge, idrettsglede og kosthold er ting han brenner for og som engasjerer ham!

Øystein Pettersen fungerer som mentor de tre regionlagene Team Veidekke Innlandet, Team Veidekke Trøndelag og Team Veidekke Nord-Norge.