Fine dager på Sognefjellet

Publisert 14.06.2014 | SamlingUkategorisert

Da er Team Veidekke Innlandet ferdig med sin første snøsamling for sesongen.

Som alltid er været samtaleemne på Sognefjellet, og i følge yr hadde vi ikke så veldig store forhåpninger når det gjaldt sol og feilfrie dager. Men treningsjobben skal gjøres uansett, og vi gledet oss til å komme i gang.

Vi reiste opp på søndag formiddag og sjekket inn på Krossbu fjellstue med full tropp.

På denne samlingen er hensikten å få mange rolige timer på ski og ha fokus på teknikk i begge stilarter.
En del av oss fikk også muligheten til å teste noen nye ski for neste sesong. En perfekt anledning til å forbedre skiparken og stå bedre rustet når sesongen smeller i gang. Bakkene og undertegnede ofret også starten av åpningskampen i fotball VM for å få smurt testskiene med klister…..

20140612_213723

Det ble mange timer i boka i løpet av denne samlingen, og vi fikk også gjennomført to solide hardøkter.
På mandag kjørte vi en kontrollert i4 økt i skøyting, og på torsdag ble det en kontrollert i3 økt i klassisk stil. På disse øktene bruker vi en laktatmåler, slik at hver og en av oss kan ta en kontrolltest for å se at vi holder oss innenfor den aktuelle sonen. Et greit verktøy å bruke selv om det er puls og følelse som gjelder!

Siden vi i år har økt til 10 løpere, er vi på noen samlinger avhengige av å ha med en ekstra person som kan bistå Warlo. Vi er så heldige å ha fått med fysioterapaut Torstein Løksa denne sesongen. Han kommer til å være med innom på dem fleste samlingene, og er til stor hjelp når det gjelder oppfølging av skader og skadeforebyggende tiltak. Helt topp!

Vi avsluttet samlingen i går med den obligatoriske bollestoppen på bakeriet i Lom, før vi vendte snuten hjemover.

Nå venter noen rolige dager med egentrening før det blir åpen samling på Skeikampen førstkommende fredag.

Vi gleder oss!

Emil N

Skrevet av:

Emil Nyeng

Team: Team Veidekke Innlandet

Født: 30.04.91

Oppvokst i Ringebu i Gudbrandsdalen.
Fullførte svennebrevet som elektriker høsten 2013.
Flyttet etter endt fagbrev til Lillehammer for å satse 100% på langrenn.
Trives veldig godt her, og sammen med Teamet Veidekke Innlandet og mine lokale samarbeidspartnere har jeg muligheten til å ha alt fokus på langrennssatsingen min!