Rå på trening og rå i senga

Publisert 13.07.2014 | Ukategorisert

Jeg har snart vært to og en halv uke på samling i Mellom-Europa, og befinner meg for øyeblikket i Østerrike og Ramsau. I morgen går turen videre til München, der et par dager som turist står på planen. Sommerferien startet imidlertid allerede i dag…

Før denne samlinga hadde jeg bestemt meg for å trene mye og kontrollert, så lenge overskuddet var på plass. Samtidig skulle jeg benytte meg av anledningen til å måle krefter med en av verdens beste skiløpere. Ved første tydelige svakhetstegn skulle jeg imidlertid, klok av skade, ta meg en fridag.

I går var det tid for samlingens siste intervall, 6×6 min i4 skøyting, og det skulle også vise seg å bli samlingens siste økt. Selv om farten var god, teknikken stemte ganske bra og innsatsen var på topp ville ikke pulsen stige. Først på sistedraget, det ble med fem drag, nådde jeg i4-puls og svakhetstegnet var et faktum.

Tidligere ville jeg nok valgt å se på det som en dårlig enkeltøkt, men med 60 timer trening de siste par ukene er det liten tvil om at kroppen har fått nok for en stund.

Derfor har dagen i dag blitt tilbragt på senga, og ikke på trening som planlagt, og det samme blir tilfellet de neste dagene. Først når jeg kommer tilbake til Norge på onsdag planlegger jeg å teste kroppen litt igjen, forutsatt at jeg kjenner meg klar til det.

Jeg har alltid vært rå til å trene, men etter å ha vært på samling med en annen Petter, som kan vise til langt bedre resultater enn meg, ser jeg at jeg kan bli enda råere til å hvile.

Rå på trening og rå i senga kan vel strengt tatt bety noe annet enn det jeg tenker på i denne sammenhengen, men planen fremover er i hvert fall å være rå på alle områder. Tolk det hvordan du vil!