Fyldig oppsummering av Toppidrettsveka

Publisert 17.08.2014 | RennUkategorisert

Det var kun undertegnede som stilte i Toppidrettsveka fra Team Veidekke Oslofjord.

 

Grunnet litt i overkant tøff løpetrening uken før Toppidrettsveka, var jeg var derfor meget spent på formen da jeg stilte til start på 15 km fellestart skøyting i Kristansund, første øvelse i Toppidrettsveka. Det ble ikke kjørt spesielt hardt av noen underveis, og det var derfor ca. 25 stykker som hang med feltet hele veien. Jeg var egentlig en av disse, men 1 km før mål brakk jeg staven. Men formen var overraskende god.

Uten navn

Fikk med stavbrekket på TV(startnr. 34)

 

Dagen etter var det klart for motbakkeløpet Fonna Opp. Jeg startet hardt og åpnet kanskje i overkant raskt siden jeg ledet løpet de første 500 meterne. Så begynte stigningen, og jeg kjente at beina var blytunge. Da falt jeg sakte men sikkert lenger og lenger bak i feltet. Endte til slutt på 16.plass,  drøye 3 minutter bak vinneren Tønseth, og var over minuttet bak Therese Johaug. Klassisksprinten som gikk kun et par timer etterpå, gikk helt ok, og det holdt til 40. plass. Ikke noen optimal dag med andre ord.

Smellen

Smellen på motbakkeløpet(startnr. 53)

På dag nummer 3 var vi kommet til det fantastiske rulleskianlegget i Knyken i Orkdal. Stilarten var duathlon, noe jeg aldri før har prøvd på rulleski. Brakk staven tidlig i løpet, som gjorde at jeg slapp hovedfeltet og kom aldri opp igjen. Formen var ikke den beste heller, men fikk i hvertfall en veldig bra hardøkt.

vlcsnap-2014-08-17-15h46m00s79

Bilde fra rennet på Knyken

Den siste dagen hadde rulleskisirkuset forflyttet seg til Trondheim. Det var nå jakstart klassisk basert på sammendraget i Toppidrettsveka, og jeg startet som nr. 31. Ekstremt god stemning med hele 25 000 tilskuere, og en spektakulær løype som vi gikk 4 ganger. Løypa inneholdt blant annet  en veldig tøff motbakke som på det bratteste var på 20 % stigning. For lokalkjente er dette bakken hvor en kan kjøre sykkelheisen “Trampe”.  I bakken var det reneste Tour de France-stemningen. Som utøver selv har jeg ikke vært i nærheten av noe lignende.  Rundt 200 Veidekke-ansatte sto i den tøffeste motbakken med røde t-skjorter og heiet, så det var morsomt!

Sinnsyk stemning opp “sykkelbakken”

Selve løpet gikk bra 1.runden, men i første sving på 2.runden falt løperen foran meg,  så da fikk jeg ufrivillig smake på asfalten. Utenom litt skrubbsår og litt smerter i hofta, fortsatte jeg videre ca. halvminuttet etter jeg falt. Litt senere i løpet ødela jeg håndtaket, og det var lang til neste stavpost, så jeg brøt løpet.

Neste år satser jeg på at jeg ikke trener som en idiot i forkant, og unngår uhell, slik at jeg ikke får grunn til å bryte  Toppidrettsveka neste år. Sett bort ifra det sportslige for min del , var Toppidrettsveka i år et sinnsykt bra arrangement for oss utøvere, så jeg håper hele Team Veidekke Oslofjord stiller neste år! TV2 viste det meste på TV, så jeg fikk enkelte øyeblikk på TV-skjermen også 🙂

Skrevet av:

Eirik Mysen

Født: 06.06.93

Kommer fra den relativt snøfattige øya Nøtterøy rett ved Tønsberg i Vestfold.  I barndommen var det fotball og løping på sommeren, og ski på vinteren, før det etterhvert helte mer og mer mot ski på heltid.  Satser nå 100 % på ski, og ved siden av skisatsingen studerer jeg Kybernetikk og Robotikk (sivilingeniør) på NTNU på deltid.  Er også svak for løping, så tar med meg alt fra baneløp til motbakkeløp i barmarksesongen.  Sammen med Palm er undertegnede de mest “erfarne” Oslofjord-løperne. Satser på at fremgangen jeg har hatt i Oslofjord fortsetter i samme stil!