Team Veidekke er mer enn Team Innlandet

Publisert 11.08.2014 | Ukategorisert

Til tross for at er langrenn er en individuell idrett, er langrenns-Norge mye mer enn en flokk egoister som jobber i skjul.

En av årsakene til at Norge er verdens soleklart beste langrennsnasjon er samarbeid på tvers av løpere, klubber, kretser, team og til og med landslag.

Et par gode eksempler på dette er hvordan juniorlandslaget denne uka har besøk av løpere fra ni ulike nasjoner på sin åpne juniorlandslagssamling, hvordan svenske Charlotte Kalla har vært på hjemmesamling hos Marit Bjørgen eller hvordan Astrid Uhrenholt Jakobsen har hatt besøk av amerikanske Liz Stephen, til tross for at det strengt tatt ikke er noen konkurransefordel å dele på hemmelighetene sine.

Slik tenker vi altså ikke i Norge, og heller ikke i Team Veidekke. Derfor har vi åpne fellestreninger hver uke gjennom hele høsten og to åpne treningssamlinger hver eneste sesong.

I løpet av uka som var la vi ned mange timer trening på Venabygdsfjellet, og der hadde vi blant annet med oss mannen på bildet over, Øyvind Moen Fjeld fra Kjelsås IL og Team Veidekke Oslofjord.

Øyvind var tidligere en del av Team NTNU, et lag Øyvinds lagkamerat Eirik Mysen til opplysning er med på samling i Aure denne uka. Nå er Øyvind altså blitt en Veidekke-løper, og til tross for denne sunne konkurransen mellom Veidekke-lagene var han med oss på samling forrige uke, som en helt naturlig del av laget.

Dette føyer seg inn i rekken av eksempler der Veidekke-løpere fra ulike lag trener eller reiser på treningssamlinger sammen (på Sognefjellet i sommer var det for eksempel jenter fra tre ulike Veidekke-lag på felles treningssamling). Også landslagsløpere og løpere fra andre team deltar ofte på Veidekke-treninger.

Det beste eksempelet på hvor bra Veidekke-lagene og Skiforbundet samarbeider kommer når allerede på neste samling på Skeikampen, der alle fire Veidekke-lagene og rekruttlandslaget samles til felles treningssamling.

Team Veidekke Innlandet gleder seg i hvert fall!