NM orientering, sykehus og bursdag

Publisert 15.09.2014 | Ukategorisert

Som overskriften antyder har denne helga inneholdt litt av hvert. På torsdag startet jr NM i orientering, og jeg stilte til start med medaljeambisjoner. Først ut var langdistansen. 9,8 km i tungt og krevende terreng ved Dikemark i Asker. Den fysiske formen var bra, så for min del gjaldt det å løpe rett i postene. Jeg ledet lenge, men gjorde for store feil mot slutten og det endte til slutt med et kjedelig 4. plass. Opp til gullet var det omtrent et og et halvt minutt, mens det kun var 23 sekunder opp til bronsemedaljen.

På lørdag var det klart for mellomdistanse. Kortere løype, flere poster og krevende terreng. Med andre ord handlet det om å lese kart og være nøye med retningen. Til førstepost gjorde jeg egentlig ingen av delene, tapte over ett minutt og ødela i realiteten hele løpet. Etter flere feil resten av løpet endte jeg til slutt på en skuffende 11. plass. Men det var ikke resultatet som skulle stå i fokus denne dagen. På vei ned til passering av arena, med omtrent en kilometer igjen av løpet, var jeg uheldig og landet med leggen mellom to steinblokker. Jeg merket ikke så mye der og da, og løp videre uten og tenke så mye på det. Det er tross alt ikke så uvanlig å slå seg litt når man løper orientering. Et par minutter etter målgang merker jeg at leggen er vond, og tar en titt for å se hva som har skjedd. Strømpen var revnet opp, og under skjuler det seg et langt og dypt kutt. Der kunne man se både muskler, scener og leggbeinet. Kuttet var 17 cm langt og 4-5 cm bredt. Umiddelbart blir jeg sjokkert av synet og tenker det verste. I tillegg blir jeg redd for at nok en skisesong skal bli spolert. Jeg blir fraktet til Bærum Sykehus der de etter litt usikkerhet heldigvis får sydd kuttet. Fikk også bekreftet at alt av muskler, scener og nerver var i god behold. Så nå handler det bare om å unngå infeksjon i såret. Unngår jeg det skal stingene tas etter 14 dager, og et par uker med alternativ trening skal jeg da klare. Må rette en takk til Bærum Sykehus, der jeg ble tatt veldig godt vare på. Ingen ventetid og det var ikke akkurat mangel på pleiere og leger som behandlet meg. Også en takk til Anne Nydal som var den som ordnet så jeg kom raskt inn.

På søndag fylte jeg 20 år, og planen var egentlig å feire med å løpe NM stafett med klubben min Raumar. Men på grunn av skaden endte jeg i stedet opp som krykkegående supporter. På løpet feiret vi med kake, og mange kom bort for og høre hvordan det stod til. Alt i alt ble det en bra dag!

Testløpene neste helg går nok uten meg, men oppfordrer alle andre skiløpere i Osloområdet å stille opp. Blir garantert et høyt nivå. Jeg får heller satse på å være tilbake til samlinga i Torsby i starten av oktober.

Magne

Skadet i målområdet

Skadet i målområdet