Ny pers på 5000m!

Publisert 05.09.2014 | FilmTrening

Det er jo egentlig skiløper jeg er, men når muligheten byr seg til å løpe baneløp, er jeg ikke vond å be. Den følelsen du har når du løper på banen og er i form  er fantastisk. I går var det første gang på 14 måneder siden jeg sist  besøkte løpebanen, primært grunnet skader.

Uansett, så hadde jeg fått nyss om at Eldar Rønning skulle løpe 5000m i Stjørdal denne dagen, og målet hans var å løpe under 15 blank. Det vil si runder på 72 sekunder. Dette var noe jeg også hadde lyst til å prøve og så på som en realistisk mulighet, så jeg tok turen fra Trondheim til Øverlands Minde i Stjørdal. Rønning er kjent for å være en av de beste løperne av skiløperne, så det var morsomt å få en skiløperduell på tartandekket.

Som alltid nervøs stemning rett før start

Som alltid nervøs stemning rett før start

Feltet inneholdt en hare, som skulle løpe på 71 sekunder. Haren åpnet faktisk for rolig, så de 2 første rundene gikk på 74 og 76 sekunder. Etter det lå vi mellom 70 og 71 sekunder på runden, som gjorde at vi passerte 3000m på 8.58. Da ga haren seg, og Rønning var i tet med en liten luke til nr 2, med meg på 3.plass. Jeg følte meg overraskende bra etter 3 km , og  visste at 2 km ikke er veldig langt, så jeg tok sjansen på å ta igjen Rønning, for så å løpe opp å dra.

SAMSUNG CSC

Ca. 1 kilometer igjen til mål

Jeg kjørte det jeg hadde i front fra 3500m og inn til mål, før jeg dessverre ble løpt forbi av Helge Langen  og Rønning(se filmen over). Tida ble til slutt 14.49,12, en forbedring på ca. 33 sekunder siden sist jeg løp 5000m. 1 sekund bak Rønning og Langen(Langen vant). Var veldig fornøyd med tiden, og jeg merker at formen er jevnt god. Fikk en formutløsning i midten av samlingen på Skeikampen som jeg har holdt på videre.

Høyeste puls for året, 194 er 99% av makspuls

Høyeste puls for året, 194 er 99% av makspuls

 

Nyhetssak fra langrenn.com om løpet: http://www.langrenn.com/roenning-fosset-inn-til-ny-bestenotering.5567707-1743.html

Fremover blir det god trening i Trondheim før det er ny samling med Team Veidekke Oslofjord, i Oslo 19-21. september.

 

Skrevet av:

Eirik Mysen

Født: 06.06.93

Kommer fra den relativt snøfattige øya Nøtterøy rett ved Tønsberg i Vestfold.  I barndommen var det fotball og løping på sommeren, og ski på vinteren, før det etterhvert helte mer og mer mot ski på heltid.  Satser nå 100 % på ski, og ved siden av skisatsingen studerer jeg Kybernetikk og Robotikk (sivilingeniør) på NTNU på deltid.  Er også svak for løping, så tar med meg alt fra baneløp til motbakkeløp i barmarksesongen.  Sammen med Palm er undertegnede de mest “erfarne” Oslofjord-løperne. Satser på at fremgangen jeg har hatt i Oslofjord fortsetter i samme stil!