Reisebrev fra Mallorca

Publisert 23.10.2014 | Ukategorisert

Etter en flott samling i Torsby skulle jeg rett videre på samling med Heming på Mallorca. Vi var en liten gjeng på 8 stykker som reiste fra pøsende regn i Oslo til strålende sol på Mallorca. På flyplassen møtte vi Jennie fra Finland som skulle være med oss på denne samlingen.

Vi dro til Mallorca for å få gode barmaksforhold og for å få gått mye på rulleski. I tillegg er det god motivasjon gjennom høsten å se frem til en uke med trening i sol og varme. Fokuset på samlingen har dermed vært å få gått mye på rulleski og få trent mye hardt. Vi har vært heldige med været her nede, da det stort sett har vært sol og ca 25 grader.

Vi bodde på et hotell i Playa de Palma som lå rett ved sjøen, Hotel Marina Luz. Vi gikk noen av rulleskiøktene fra hotellet, men kjørte til de fleste av øktene sånn at vi fikk sett litt mer av øya. Treningsforholdene her nede er gode, spesielt for sykkel og rulleski. Vi møtte mange andre skiløpere mens vi var her, og trente blant annet noen økter sammen med Asker.

Vi skulle ha tre hardøkter på samlingen. Den første skulle gjennomføres i skøyting fra Sa Calobra til Coll dels Reis. Her skulle 682 høydemeter passeres på underkant av 10km. Veien er smal og svingete, og kan sammenlignes med Lysebotn. Det var full innsats og strålende sol. Halvveis i økten kom politiet og truet med bot hvis vi ikke avsluttet økten. Men vi ville ikke gi oss så lett, og fullførte økten med stil. Det var en sliten, men fornøyd gjeng som lå på toppen og nøt utsikten etter endt økt.

To dager senere hadde vi klassiskintervaller opp til Puig de Randa. Der gikk vi sammen med Asker som var ca 25 stykker, og Astrid ble også med. Vi gikk 5-6×6 minutters drag. Solen stekte godt oppover den svingete veien, og innsatsen var på topp. Trenerne kjørte følgebiler slik at vi kunne få i oss mat og drikke underveis og etter økten. Asker ga oss veldig god matching på økten.

Ellers har vi hatt en skøytesprint, langturer på rulleski, noen styrkeøkter og litt løping på stranden. Vi har også hatt tid til litt annet enn trening. Noen av guttene brukte blant annet store deler av reisebudsjettet sitt på kasino. Vi dro også inn til Palma et par kvelder, for shopping og en bedre middag den siste kvelden. Ellers har vi stort sett holdt oss ved bassenget eller på stranden. Noen la ned mer innsats enn andre i å jobbe med brunfargen, det var spesielt en som hadde et overderevt stort forbruk av sololje.

Nå er vi tilbake i Norge igjen, med stor motivasjon og et godt påfyll av D-vitaminer. Vi er klare for årets siste del med barmarkstrening, og begynner å se frem til å få på oss skiene igjen. Nå gleder jeg meg til neste samling med Team Veidekke Oslofjord, som er på Beitostølen i starten av November.

 

10365364_10152418099380823_545087423836662132_o Mallorca 3 IMG_0184

Skrevet av:

Karianne Jevne

Team: Team Veidekke Oslofjord

Født og oppvokst i Holmenkollen i Oslo, og representerer IL Heming. Har alltid likt å konkurrere og drevet med langrenn og fotball  siden jeg var liten, men de siste årene har jeg konsentrert meg om langrenn. Fra høsten av skal jeg studere økonomi på høyskolen i Oslo, og ser frem til å satse videre og utvikle meg  som skiløper sammen med gjengen på Team Veidekke Oslofjord!