Da var vi i gang!

Publisert 03.12.2014 | Ukategorisert

Selv om man har gått på ski i mange år er det alltid  litt ekstra spenning knyttet til de første konkurransene. 7 måneder er gått siden sist man gikk et skirenn. Har treningen gitt den ønskede effekt? Går man litt fortere i år? For min del ga ikke rennene på Beitostølen de ønskede svar. Om sommer- og høsttreningen hadde gitt effekt, kunne det hvert fall ikke sees under skirennet og fortere enn i fjor gikk det definitivt ikke. Selv om nivået i norsk langrenn er skremmende høyt om dagen, og avstanden fra de beste og nedover er liten, så var ikke en 90. og en 68. plass så bra som jeg hadde håpet. Det er selvfølgelig skuffende når resultatene ikke blir som man ønsker i de første rennene, men fordelen er at det fortsatt er 5 måneder igjen av sesongen. Det er med andre ord tid til å rette opp førsteinntrykket. Dessuten var det flere positive ting å ta med seg, det viktigste var kanskje at smøreteamet vårt, bestående av Trond og Willy, leverte ski av høy klasse. Det gir en trygghet videre inn i sesongen, og betyr at vi løpere kan konsentrere oss maksimalt om å gå fort på ski med visshet om at skiene våre er i de beste hender.

10755793_1503150763294039_543231149_n

 

5 dager og omtrent like mange treningstimer senere var det klart for første NC helg og minitour på Gålå. Rennene der viste framgang for min del. Det ble en 23. plass totalt, ikke fantastisk, men heller ikke dårlig. Om 2 uker er det skandinavisk cup på Gåsbu. Jeg håper at pilen fortsetter å peke i riktig retning og at de siste konkurransene før jul blir gode. Hvis de ikke skulle bli det, er det viktig å huske på at det er mange fine skirenn også i januar, februar, mars og april!