Fyldig oppsummering av del 1 av sesongen for Eirik

Publisert 22.12.2014 | RennSamlingUkategorisert

Det er straks jul, og vi har allerede vært gjennom tre konkurransehelger. For min del har sesongåpningen egentlig gått over forventning med tanke på mine beste resultater. Beitostølen startet tungt, men deretter har det stort sett vært stigning i formen for hvert skirenn.

På Gålå gikk jeg mitt første heat noensinne i skøyting i et nasjonalt renn i Norge, og ble til slutt nr. 20, 16/100 bak «lucky looser»-plass i semi. Det å gå sprint er veldig artig har jeg nå funnet ut, så håper å gå videre fra flere sprinter. På skøytinga lørdag ble jeg nr. 30 på en litt tung dag, det var bra å ta med seg, mens jeg klarte å falle på jaktstarten lørdag, men kom meg inn på en 31.plass (likevel poengplass i Norgescupen).

Følte meg bra uka etter Gålå, og var veldig klar for Skandinavisk Cup som ble arrangert på Lillehammer. Tradisjonen tro var formen ikke så bra på fredag, jeg var litt seig, og sprakk underveis i løpet selv om det ikke føltes sånn der og da. Ble til slutt nr. 52. Sprinten var bra, da var jeg 2 sek unna avansement (nr. 39).

Søndag var det duket for 3 mil klassisk fellesstart. Både distansen 3 mil, stilarten og startformen er alle mine favoritter. Og de fleste rennhelger går jeg dårlig første dag og veldig bra siste dag, så hadde trua på veldig god form på dette løpet.

Jeg startet som nr. 58, men kom meg fort opp til topp 10. Midtveis lå jeg i en kort periode faktisk som nr. 1, og tenkte bare “hva er det som skjer?”. Lå an til å gå ekstremt mye bedre enn jeg noen gang hadde gjort, og følte meg veldig bra der jeg lå i tetgruppa. Hadde også helt fantastiske ski, spesielt glidmessig, så all honnør til smørerne, de hadde gjort en skikkelig bra jobb med forberedelsene. Samtlige på laget hadde veldig gode ski.

Mot slutten lå jeg i en gruppe som var fra 5 til 13. Jeg fikk jeg det litt tyngre, og mistet begge linsene, som ikke akkurat gjorde ting bedre. Tapte 30 sek siste 1,5 kilometer til teten av denne gruppa, og ble nr. 13, 1.29 bak vinneren. Alt i alt superfornøyd til tross for elendig avslutning. Ny pers i FIS-punkter også(49)!

Nå etter rennhelgen rakk jeg en eksamen i Lillehammer før jeg dro på en femdagers samling på Hemsedal, for å få en ordentlig treningsperiode på snø. Har vært på hytta til min lojale Oseberg Skilag-klubbkamerat Didrik Fjeld Elset. Dro til fjells for å prøve å unngå “julefellen” som jeg ofte har gått på før. “Julefellen” for meg vil si at jeg kommer hjem til snøfattige Tønsberg, og tenker mer på julegaver og julemat enn på å trene ordentlig. Det gir meg et dårlig treningsgrunnlag, som igjen fører til lite trøkk på rennene på nyåret. Har nå allerede fått en bra periode på Hemsedal, og skal fortsette å trene en del fremover nå midt i jula og romjula, for så og slippe opp dagene før Skandinavisk Cup i Falun. Blir bra!

 

Hodelykttur i Hemsedal

Skrevet av:

Eirik Mysen

Født: 06.06.93

Kommer fra den relativt snøfattige øya Nøtterøy rett ved Tønsberg i Vestfold.  I barndommen var det fotball og løping på sommeren, og ski på vinteren, før det etterhvert helte mer og mer mot ski på heltid.  Satser nå 100 % på ski, og ved siden av skisatsingen studerer jeg Kybernetikk og Robotikk (sivilingeniør) på NTNU på deltid.  Er også svak for løping, så tar med meg alt fra baneløp til motbakkeløp i barmarksesongen.  Sammen med Palm er undertegnede de mest “erfarne” Oslofjord-løperne. Satser på at fremgangen jeg har hatt i Oslofjord fortsetter i samme stil!