WC sirkuset ga mersmak

Publisert 02.12.2014 | Ukategorisert

Da er sesongen endelig i gang!
Jeg startet sesongen med den tradisjonelle sesongåpningen på Beitostølen den 21-23 Nov.

Det er ofte noen ledige plasser til den klassiske verdenscup sprinten i Finske Kuusamo helga etter beitosprinten, og det var det i år også!
Jeg har hatt en tendens til å ikke gå så alt for fort på Beitostølen før, men siden jeg selv føler jeg nå er på et nivå der det ikke er urealistisk at jeg kan være med i diskusjonen om å komme dit, har jeg i år prøvd å rette treningen litt mot sesongåpningen, og prøve å vist meg fram med gode resultater.

wc kuusamo

Etter at jeg ble nr 7. på søndag under Beitosprinten, kvalifiserte jeg meg akkurat til verdenscup-åpningen i finske Kuusamo, etter at Elder Rønning meldte forfall like etter uttaket var offentliggjort.

Å reise med verdens beste skiløpere og være en del av dette var virkelig en opplevelse og motivasjon for videre satsing.

Nå var jeg jo ikke der for bare opplevelsen sin skyld, jeg skulle også gjøre en jobb i løypa.

Det er lenge siden jeg har vært så nervøs før et skirenn, for det hadde vært litt kjipt å reise så langt for så å ryke ut i en prolog. Men det gjorde jeg heldigvis ikke.

Jeg gikk meg inn til en 26. plass i prologen. Ingen super dag i løypa for min del, men det holdt akkurat.
Jeg hadde også veldig gode ski som jeg fikk låne av Northug, så jeg hadde ingen grunn til å prestere dårlig..

I kvartfinalen gjorde jeg dessverre en del feil avgjørelser med tanke på sporvalg inn i siste bakke, men jeg gikk meg inn til en 4. plass i heatet og endte til slutt som nr 19 totalt i verden den dagen. Så jeg må si meg godt fornøyd med det! En god start på sesongen for min del!

Nå blir det noen rolige dager hjemme, før det braker løs igjen med skandinavisk cup på Vang om drøye 14 dager.

Mvh

Emil Nyeng

Skrevet av:

Emil Nyeng

Team: Team Veidekke Innlandet

Født: 30.04.91

Oppvokst i Ringebu i Gudbrandsdalen.
Fullførte svennebrevet som elektriker høsten 2013.
Flyttet etter endt fagbrev til Lillehammer for å satse 100% på langrenn.
Trives veldig godt her, og sammen med Teamet Veidekke Innlandet og mine lokale samarbeidspartnere har jeg muligheten til å ha alt fokus på langrennssatsingen min!