Det drar seg mot NM på ski

Publisert 21.01.2015 | Ukategorisert

Røros er klar for NM, de har til og med mekka en egen NM sang du kan høre her.  Neste uke stiller både Kongen og Team Veidekke Innlandet på stadion i Røros, for folkefest og gode skirenn. Nå skal det gås fort på ski håper vi.

IMG_6010Første del av sesongen har generelt sett vært god, Mari og Emil har til sammen vært med på 4 av 5 verdenscuphelger (hvis vi ser bort fra TourDeSki). Emil har fått med seg to 19. plasser og har dermed tatt poeng i alle de tre siste klassiske skisprintene i verdenscup, han gjorde det nemlig også meget bra i Drammen på tampen av fjoråret. Mari har 10. plass som best fra sprinten på Lillehammer i desember og nærmer seg gamle høyder (6.plass som best fra 3 år tilbake).

Eivind fikk en pangstart på Beitostølen med karrierebeste på klassisk distanserenn, og har levert jevnt over gode resultater etter det. Likevel har det variert litt i resultater. Formen spisses nå inn mot resten av sesongen. Litt mindre trening, og litt mer fokus på renn og hvile skal gi det lille ekstra.

 

10843795_374108862770476_1437343512_nNykommerne Even og Thea har til tider gjort sine saker særdeles godt som førsteårsseniorer. Thea var nær ved å kvalifisere seg til U23-VM, men går nå for fullt inn mot NM. Vi tror det er like bra med tanke på utviklingen. Et nasjonalt mesterskap i langrenn i Norge holder i alle fall høyt nok nivå J Even glimtet til med en flott 7. plass i NC på Gålå før jul. De andre to «førstissene» Espen og Chrisander har levert jevnt over greie prestasjoner. Chrisander gikk for eksempel en meget god 3-mil under Skandinavisk cup på Lillehammer.  En 35. plass i NC er meget bra som førsteårs senior, i et renn han kun hadde 4 andre norske 94-modeller foran seg på lista.

Emilie, Britt og Petter har alle slitt litt i sesongstarten. For Petter ser det nå ut som om det er i ferd med å løsne skikkelig. Britt har manglet en del trening etter pusteproblemer som har vart nesten et år. Hun er en skikkelig joker til klassisksprinten på NM. Emilie har hatt en god sommer og høst, og vi venter nå bare på at det løsner skikkelig. Vi skal ikke se bort fra at det kan skje med en skikkelig brak. 🙂IMG_5347

Alle er friske, alle er klare og vi har ingen unnskyldninger for ikke å bite fra oss skikkelig på Røros. Vi håper på masse publikum, fest, skirenn og gode prestasjoner for hverandre på Team Veidekke Innlandet.

Eivind W

Skrevet av:

Eivind Warlo

Født: 21.05.83

Utdannet fra Norges Idrettshøgskole. Fullførte mitt Masterstudium der i 2008. Har 15 års trenererfaring fra 8-årsklassen og opp til senior elite. Medlem av Kjelsås IL, og har praktisert trenergjerningen i Kjelsås Langrenn fra 2004 til 2012. Opprinnelig Brandbugutt. Var aktiv skiløper i barne- og juniorårene.