Hilsen fra Sjusjøen

Publisert 05.01.2015 | Ukategorisert

Siden skiføret er relativt dårlig hjemme i Nannestad er jeg i skrivende stund på hytta på Sjusjøen. Siden 1. desember har jeg kun vært hjemme 7 dager, ellers har jeg vært her. Forholdene er upåklagelige og da er det ikke vanskelig å samle mil på ski. I løpet av Jula har det blitt mange fine og lange skiturer. Men nå er fokuset rettet mot Scancup i Falun til helga, og derfor har jeg bytta ut de fleste treningsøktene med timer på sofaen. Planen var egentlig å dra hjem i går, men en intervalløkt er planlagt i morra, og den blir nok bedre om jeg trener den her, kontra på tredemølle eller dårlig skiføre hjemme. I dag skal jeg ikke trene særlig mye, så timene går med til å sove lenge og se på Homeland. Dessverre er det ikke Tour de Ski på tv i dag, så får ikke heiet på Ragnhild 🙁 Må si jeg er stolt over hva hun presterer om dagen! Skal gjøre mitt beste for å følge opp til helga, men det blir ikke lett… Det er ventet et veldig sterkt startfelt i Falun, de fleste som ikke går Tour de Ski stiller i Scancup i stedet. Så det blir gøy å få målt krefter mot enda flere gode skiløpere enn vanlig! For min del har nervene absolutt begynt å melde seg. Først og fremst med tanke på uttak til mitt store mål for denne sesongen, u23 VM. Etter to gode renn på Lillehammer før Jul, så føler jeg at jeg i øyeblikket er innenfor, men langt fra sikker. Derfor blir de to distanserennene til helga veldig viktige. Får jeg til en topplassering i u23 en av dagene føler jeg at jeg ligger veldig godt an. Jeg veit jeg kan på mitt beste, men det er veldig mange om beinet. Derfor skal alt klaffe for at det skal gå, men du verden hvor gøy det hadde vært om jeg hadde klart det. Men hovedfokuset ligger på prestasjon, ikke resultater. Det er det samme som gjelder som alltid: toppe formen, velge riktig skipar, disponere løpet riktig og rett og slett bare gi alt. Verre er det ikke! Men nå får det holde med skriving. Sofaen og Homeland kaller! Vi sees i Falun!