Internasjonal verdenscupdebut

Publisert 20.01.2015 | Ukategorisert

10917902_10152597859916860_9087028599037184329_n

 

Førstereisegutt:

 

Datoen er 13. januar 2015, verdenscuputtaket til Otepaa i Estland blir offentliggjort og jeg er med! Sjeldent har jeg vært så stolt og fornøyd som da jeg så mitt eget navn på samme liste som så mange andre gode skiløpere. Å konkurrere med verdens beste har vært en drøm hele livet, og nå har jeg altså fått sjansen. Arlid Monsen slår på tråden og forteller hvordan alt skal foregå: Avreise torsdag, rennet går lørdag, pakk med ditt og datt, skia sendes med trailer osv. Selv om jeg har vært på utallige skirenn tidligere er alt litt nytt og spennende, men selv om gleden over uttaket er stor kan jeg også kjenne nervøsiteten komme snikende…

På flyplassen blir jeg tatt godt i mot, og turen til Otepaa går på skinner. Vel fremme på hotellet snører vi på oss joggeskoa og stikker ut på en lett løpetur. Deretter er det bare å krype under dyna og vente på dagen før dagen. Fredagen består av skitesting, trening, og annet sprell. Jeg har blitt tildelt Arne-Markus som smører, og han skal fikse alt av ski til rennet. Værmeldinga viser 0 grader og nedbør, ikke akkurat mitt personlige drømmeføre. Resten av dagen blir brukt på senga, og det er ikke før på kveldsjoggen at det begynner å gå opp for meg hva jeg snart skal begi meg ut på. Etter å ha gått gjennom løypa i hodet et par ganger for mye klarer jeg endelig å roe meg ned, og søvntoget tar meg med inn i drømmeland.

Drrr!!!! Pokker.. alarmen ringer, men jeg har allerede ligget våken en time og hørt på Golberg snorke. Det er så kaldt på rommet at jeg har kledd på meg bukse og genser i løpet av natta, i tillegg har det forbanna lakenet krølla seg sammen til en liten klump som bare er til pest og plage. For en måte å starte dagen på.. sjelden har jeg vært så trøtt i trynet som på den frokosten, og ved siden av meg på bordet sitter olympiske mestere, VM-medaljører, verdenscupvinnere med mer! Ta deg sammen, tenker jeg.

Det blir et skikkelig klisterføre, og smørerne står virkelig på for å gi oss best mulig glid og feste. Arne-Markus har preppa i stand tre par med klister, et rubbski og et skøytepar i tilfellet det blir staking. Smørere og utøvere hjelper hverandre med skitestinga og for min egen del blir valget enkelt. Nå gjenstår bare de siste forberedelsene før startskuddet går. Jeg gjør alt som vanlig, og fokuserer på at ”dette bare er et vanlig skirenn”. Alle sier det… Det er bare et vanlig skirenn, men det er det **** ikke. Skia kjennes bra, men føret er vanskelig og det er løst for stavene. Følelsen under prologen er langt fra rå, men jaggu tar jeg i alt hva jeg er god for. Lettelsen er stor når jeg ser at tida holder til en 25. plass og videre avansement til kvartfinale. Diggdiggdigg! Jeg tusler opp til smøretrailer’n og føler meg som kongen av verden, men blir fort jekka ned noen hakk da det igjen går opp for meg at jeg er på tur med den norske troppen. Her er det jo selvsagt ingen som jubler for topp 30. plasseringer. Fokuset blir rettet mot kvartfinalen. Der biter jeg meg fast i to russere, to andre nordmenn og en svenske, forsøker å være offensiv, henger bra med og går for seier. Men syrenivået er skyhøyt, kroppen er sliten og øya går i kryss. Vilja er stor, men kraften er liten og gutta går rett fra meg på oppløpet. Umiddelbart etter målgang får jeg likevel følelsen av at ”der var jeg jammen nære”, og dæven som det trigger til fortsettelsen. Jeg vil ha mer!

Til slutt vil jeg bare si takk for turen til den vanvittig ålreite gjengen som jeg fikk være med til Estland, Otepaa.

Skrevet av:

Sindre O. Palm

Født: 27.01.92

Født og oppvokst i Spydeberg, Østfold. Jeg har alltid vært glad i idrett, spesielt fotball og langrenn. Østfold er et snøfattig fylke, og når jeg fikk sjansen så flyttet jeg til Hovden og gikk videregående der. Som junior og førsteårs senior var jeg tilknyttet Hovden Skigymnas. Fra høsten 2011 til året 2014 var jeg bosatt i Lillehammer, hvor jeg fullført en Bachelor i økonomi og administrasjon. Jeg går nå inn i mitt tredje år som Veidekke-løper, og skal forhåpentligvis prestere bra til vinteren!

Takk for meg 😉