Nytt år – nye muligheter

Publisert 15.01.2015 | Ukategorisert

10914415_699834360137474_330405874_n
Bildet: Tre unge, lovende Vind-løpere og en litt eldre, lovende Veidekke-løper.

Til tross for at jeg har en fæl tendens til fortsatt å skrive 2014, er vi allerede godt inne i 2015. Mens første del av fjoråret rent sportslig bør forbigås i stillhet, viste slutten av 2014 at var på vei tilbake til godt, gammelt nivå.

Denne utviklingen har jeg tenkt å fortsette inn i det nye året. Mens det tidligere denne sesongen har vært snakk om å måtte hevde meg betraktelig, er det nå snakk om detaljer. Eller for å si det enklere; det er snakk om sekunder og ikke minutter.

Likevel dreier det seg i stor grad om nøyaktig det samme som tidligere i vinter, nemlig å lære meg å gå skirenn igjen. På spørsmål om hvorfor han trener så ekstremt mye, svarer Martin Johnsrud Sundby at han tror at flest mulige repetisjoner fører til at han blir bedre.

For meg handler det om nøyaktig det samme, også når det gjelder skirenn. I løpet av fjorårets sesong, gikk jeg knapt et eneste godt skirenn. Utfordringen min er derfor at jeg ikke helt husker hvordan jeg best mulig legger opp et skirenn. Ettersom fjoråret var preget av ubehandlet astma, var den største barrieren på starten av årets sesong å tørre å presse så hardt at jeg i fjor ville fått problemer med pusten.

Det har kroppen min endelig begynt å akseptere, og utfordringen fremover er derfor å bli vant til å presse så hardt fra start til mål. Så langt har jeg gitt fra meg altfor mange sekunder i løpets første halvdel, før jeg har utjevnet farten og gått jevnt med gutta som har vært noen plasser høyere på lista.

Derfor har jeg sammen med de jeg rådfører meg med blitt enige om at jeg frem mot NM skal gå korte og tøffe hardøkter og skirenn, der jeg har fokus på det som for meg oppleves som knallharde åpninger, men som i realiteten er den farten jeg må bli vant til å ligge på. En offensiv og ikke minst morsom plan, som jeg allerede har kommet godt i gang med. Utover de harde og relativt korte kvalitetsøktene, preges planen for ukene fremover av rolige skiturer og enkelte styrkeøkter.

Den første korte hardøkta ble gjennomført på gårsdagens klubbrenn på Vindplassen, der Vind IL hadde 205 store og små skiløpere som gikk lysløyperenn i forskjellig lengde. Det er utrolig moro å se at det gror godt også i klubben min, og da er det veldig motiverende å vite at mange av de yngre løperne synes det er stas at også vi seniorløpere stiller til start og går runder i lysløypa.

Jeg gleder meg allerede til neste klubbrenn førstkommende onsdag. Før den tid venter imidlertid et kretsrenn i Nybygda, så hvis dere kjører E6 forbi Brumunddal lørdag formiddag og hører et smell, er det bare jeg som har vært vel offensiv med åpningsfarten.