Om å finne formen, være i flytsonen og alt det der…

Publisert 22.01.2015 | Ukategorisert

Følelsen av at ting går lett, sterk kropp, sterkt hode. Man går fort på ski, gode resultater, mye motivasjon. Dette er for meg god form. Denne såkalte gode formen har for min del uteblitt hittil i sesongen. Og det som er kjipt med dette er at jeg ikke har en god forklaring på hvorfor. Hvorfor jeg går sakte på ski, hvorfor kroppen min føles svak og hodet likeså. Jeg føler jeg har trent bra, lagt ned et stykke godt arbeid og i tillegg føler jeg at det er dette jeg vil så aller, aller mest. Jeg vil bli best. Så da jeg ender langt ned på resultatlistene og drømmen om U23-VM ryker, da melder de kjipe tankene seg. Og det er som pappa spurte meg etter konkurransehelgen i Falun: synes du det allikevel er motiverende å satse når du er så langt bak de beste? Tårene trillet, for det er nettopp akkurat det jeg er, motivert. Og da føles det som verden raser det sekundet du innser at du er milevis bak de raskeste.

Så nå, godt ut i januar bare 1 uke fø første konkurranse i NM, har jeg senket skuldrene og lagt fokuset på noen enkle ting å jobbe med. Gitt meg noen dager fri til å ta det med ro. Det handler om å være i balanse, og det finner jeg til tide vanskelig. Ikke bare fordi man skal treffe med intensitetssoner på trening, men også fordi man skal leve et liv utenom idretten. Den kombinasjon er relevant og det er så mange ting som skal klaffe for at man faktisk skal prestere. Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som gjør at man underpresterer. For det aller letteste er å ha noe man kan skylde på.

1 eksakt oppskrift finnes nok ikke, men jeg prøver å gjøre ting enklest mulig disse dager. Så får vi som om det enkle faktisk er det beste… Og om det funker, skal jeg dele oppskriften 😉

 

Emilie