Røros neste stopp

Publisert 26.01.2015 | Ukategorisert

imageBildet: Beviset på at kroppen lystrer igjen. KM-sølv på 10 km skøyting i et knallsterkt felt var en opptur og et tegn på at planen har fungert.

NM på Røros begynner førstkommende torsdag, og jeg er klar.

Tidligere i sesongen har jeg tenkt at det heldigvis har vært lenge til NM, som tross alt er et av sesongens største og morsomste arrangementer. Det har jeg gjort fordi jeg hele tiden har følt at jeg har manglet noe, kanskje ikke på det fysiske, men på selve gjennomføringen av konkurranser. Dette har ikke gitt utslag i minutter, men i sekunder, og med så mange gode skiløpere på start betyr det gjerne 15 til 20 plasser i større konkurranser.

De siste ukene har jeg imidlertid knekt noen koder, og nå gleder jeg meg til NM. I forrige innlegg skrev jeg om hva jeg følte jeg måtte bli bedre på, og ikke minst hvordan jeg tenkte å løse disse utfordringene. Planen var enkel: Jeg måtte åpne hardere og holde høyere marsjfart fra første passering til mål.

Siden Skandinavisk Cup i Falun, som jeg rent resultatmessig vil gi en treer på terningen, har jeg tatt tak i denne planen. Jeg har gått hurtighetsøkter, klubbrenn og forholdsvis korte kretsrenn, alle med mål om å sette på turboen allerede fra første stavtak.

Kombinert med rolige skiturer og fokus på overskudd, ser det ut til at planen har fungert. Med sine tre runder i lysløypa på Vindplassen, har klubbrenn vært min viktigste treningsarena. Der har jeg åpnet så hardt jeg kunne i begge konkurransene, og fått bevist at jeg tåler det.

I tillegg har jeg gått 10 km klassisk i Furnesrennet i Nybygda, som endte med en klar seier foran to sterke løpere, og helgens KM i 10 km skøyting på Gålå. Der plasserte jeg meg på sølvplass, foran mange løpere jeg knapt husker sist jeg slo i et skirenn.

Dette gir meg en trygghet og en godfølelse jeg ikke har kjent på lenge, og det er godt å kunne si at “normal is enough”. Det jeg har gjort i det siste er rett og slett ganske sterkt, og får jeg til noe liknende i NM tror jeg det kan bli veldig bra.

Under NM på Røros skal jeg gå 15 km skøyting, 30 km fellesstart med skibytte og stafett for Vind IL, sammen med lillebror og en av mine beste venner. Det gleder jeg meg til.

Med gode ski og en kropp som fortsetter å spille på lag, har jeg mål om tre plasseringer blant de 20 beste. Jeg har aldri gått et dårlig skirenn på Røros, og planen er å fortsette den trenden.

Følg med på NRK, Twitter, Facebook og Instagram. Dette blir moro!