Status før NM på “hjemmebane”

Publisert 23.01.2015 | Renn

Siden jeg kjørte hjem fra sesongåpningen på Beitostølen fire dager for tidlig, med feber i kroppen og en følelse av at nå raser verden sammen (lite som skal til for å vippe en gira skiløper av pinnen i november) har mye skjedd. Sesongens første Scan-cup helg ble gjennomført i knallharde løyper på Lillehammer. Kombinasjonen god form og gode ski gjorde at jeg kunne oppsummere den helga med et smil. 1 og 4 plass er stas for ei jente som aldri har vært på pallen i et nasjonalt renn før!

Jeg hadde et lite håp om at jeg skulle få muligheten i WC helga etter, så når Egil ringte på bursdagen min onsdagen etter ble det tidenes bursdagsgave. Jeg reiste nedover til Davos dagen før rennet, ville vise at Lillehammer ikke var noe blaff. Det norske laget tok godt i mot meg, og jeg fikk “intensiv-undervisning” av Roar kvelden før om hvordan alt foregår på WC og hva som lønner seg når skirennet går i høyden. (“Det er jo bare et vanlig skirenn” – yeah alright). Jeg var jo ikke akkurat aklimatisert etter knappe 18 timer i høyden før min første wc-start, så planen var å åpne rolig. Ingen kan vel beskylde meg for noe annet. Vel i mål var jeg egentlig litt skuffet over egen gjennomføring, burde vel vært litt mer offensiv? Møtte Ragnhild rett etter målgang og ingen av oss hadde helt kontroll på resultatlisten. Gleden ble derfor stor når vi tilslutt fant ut at jeg hadde tatt mine første WC-poeng (21 plass) og Ragnhild hadde fått sitt internasjonale gjennombrudd, 4 plass! Den klemmen og det øyeblikket kommer jeg aldri til å glemme.

Rett etter nyttår var det ny helg med Scan-cup på VM-arenaen i Falun. For min del ble det ikke helt som jeg hadde planer om, duathlonen var vel den eneste som var «godkjent». Den siste uken har jeg gjennomført en sollid dose trening hjemme i Trondheim (luksus med skispor rett utenfor døra), så nå venter noen rolige dager på sofaen for å samle overskudd til NM. Kjenner at jeg begynner å glede meg, det er et godt tegn!

I dag er det hviledag, det betyr dyne i sofaen og heiing på mine gamle lagkamerater i Rybinsk.

Tipper Emil topp 10 på duathlonen søndag og Mathias topp 10 på skøytingen i dag 🙂

Ta Russland med storm gutter!!

gutta

Maria.