3 x 20 i stil

Publisert 02.02.2015 | Ukategorisert

(null)

Før NM på Røros presenterte jeg målet om tre plasseringer blant de 20 beste, på henholdsvis 15 km skøyting, 30 km fellesstart med skibytte og stafett for Vind IL.

Et vel hårete mål, ville nok de fleste hevde, men med fasiten for hånd vurderer jeg nå å ta steget fra langrennsløper til spåmann.

Da jeg pakket bagen og reiste fra Røros hadde jeg nemlig tre diplomer med meg hjem. De viste 20. plass på 15 km skøyting, 21. plass på 30 km fellesstart med skibytte og 22. plass på gårsdagens stafett.

Det er så tett på full måloppnåelse at jeg kan si meg mer enn fornøyd med NM-innsatsen. Tre godt gjennomførte renn, fra start til slutt, med gode ski og en kropp som endelig spiller på lag hver eneste gang jeg har på meg startnummer.

Tidligere denne sesongen er det beste resultatet jeg har fra FIS-renn en 26. plass i Skandinavisk Cup på 30 km klassisk fellesstart på Lillehammer før jul, der jeg var 20. beste nordmann. Dette i ei helg der de beste løperne ikke deltok. Dette var et oppløftende resultat da, men likevel følte jeg at jeg hadde mye mer inne, noe jeg for så vidt kan hevde også etter NM.

Spoler man imidlertid tiden ett år tilbake, er det ingen tvil om at det har skjedd store endringer. Da gikk NM av stabelen på Lillehammer, der jeg endte på 49. og 85. plass på henholdsvis 15 km klassisk og 30 km fellesstart med skibytte. Året før, da NM ble arrangert på Gåsbu, var resultatene enda svakere.

Selv om jeg fortsatt føler jeg har mye å gå på før jeg virkelig er i draget, er det fremgangen fra de to foregående norgesmesterskapene jeg gleder meg over. Jeg er ikke bare glad, jeg er også stolt, for jeg føler det viser hvor dedikert jeg er når jeg har klart å jobbe meg tilbake og inn blant de 20 beste løperne i Norge.

Neste gang det kjempes om medaljer er i NM del to i Harstad, der det skal konkurreres i teamsprint, 10 km klassisk og 50 km klassisk. Førstnevnte distanse går uten meg, mens jeg stiller til start i de to individuelle rennene. På 10 km er målet mitt en ny plassering blant de 20 beste, mens jeg på 50 km har satt meg det hårete målet om en plass blant de 10 beste.

Forhåpentligvis treffer jeg like godt med spådommene i månedsskiftet mars/april!

Før den tid er det imidlertid mange andre renn på programmet, og i første omgang er ambisjonene å fortsette fremgangen gjennom utviklingsorientert arbeid hver eneste dag. Jeg kan fortsatt bli mye bedre på alt som gjør meg til en bedre skiløper, og den jobben starter allerede i dag.