KLARE FOR BALTIK

Publisert 17.02.2015 | Ukategorisert

Etter NM har vi nå hatt et par uker til «å komme oss på» og forberede oss til Scandinavisk Cup i Latvia og Estland.

NM ble for vår del litt blandet. Starten var meget bra, siste del ble litt mindre bra. Sykdom, skade, og U23-VM får ta litt av skylden, men også litt under målsetting uavhengig av det. Men totalt sett et NM vi sier oss meget godt fornøyd med. At vi fikk en norgesmester i stafett på søndagen tar vi som en ekstra bonus 🙂
Lars Ove

Fra NM har det også vært litt blandet. Jentene har vært friske og har fått trent solid fram mot Baltik, på guttesiden har det vært mye sykdom. Totalt 30 sykedager på tre av fire løpere er ikke optimalt….
MEN: Nå er samtlige friskmeldt, og nok en gang stiller vi forhåpentligvis med samtlige påmeldte klare til tur. Og guttene har såpass med «innskudd i banken» at etter noen dager med god trening igjen så er det absolutt mulig å få til noen gode skirenn ganske raskt.

I mellomtiden har vi også rukket å ha noen teknikk-økter med Veidekke
Trening Veidekke

og Thomas E. og undertegnede hadde gleden av å besøke vår nye sponsor PipeLife på et lederseminar i Storlidalen/Oppdal. Et for de fleste ukjent firma, men vi lar oss imponere av det de har fått utrettet og måten de gjør det på. Sjekk: http://www.pipelife.no/no/
PipeLife

Scandinavisk Cup i Latvia og Estland er en litt spesiell tur. Det ene er jo at turen preges av et utall av nordmenn. Har inntrykk av at de fleste kretsene har flere deltakere på disse rennene enn i eget KM….
Uansett en spennende og innholdsrik tur der vi på vårt nivå får en utrolig fin erfaring/læring med det å reise og bo/konkurrere under uvante forhold, og dessuten selvsagt erfaring med å konkurrere internasjonalt.

Turen består av først to distanserenn i Madona, Latvia: 10/15 km klassisk individuell start på lørdag, 20/30 km skøyting fellesstart på søndag.
Etter løpene på søndag går turen til Joulumäe, Estland. Her er det sprint klassisk på tirsdag og sprint skøyting på onsdag.

Hele turen er godt planlagt og organisert av Per Nymoen/NSF. Her er det bare å melde seg på og han ordner resten!! Overnatting er ordnet for alle nordmenn (totalt ca 130 personer !!), og buss og biler frakter oss til og fra. Her er storfamilien «Norges nest beste skiløpere» på tur. Blir gøy ja!

Til slutt en avsløring som har slått ned som en liten bombe i Ski-Norge. Ta en titt på dette bildet:
Smørere på ræva

 

Her avsløres noe jeg ikke har sett i det hele tatt i løpet av mine to år med Team Veidekke Trøndelag, nemlig at smørerne i traileren «sitter på ræva».
Dette blir det slutt på for vår del, i Baltikum blir det ingen trailer på oss, og dessuten drar vi bare med to smørere 😉

Skrevet av:

Ole-Morten Iversen

Team: Team Veidekke Midt-Norge

Født: 11.02.59

Født og oppvokst på Steinkjer. Aktiv langrennsløper tom 23 år i Henning IL.
Har jobbet som skitrener/lærer på Meråker VGS siden 1983.
Trener for kretslag NTS i 5 år, juniorlandslag 3 år, landslag damer elite/rekrutt 2 år. 10 år trener for barn/unge i IL Varden.